Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελένη Γκιουζέλη: Μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ

Δημοσιεύουμε την τοποθέτηση της Αναπληρώτριας Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.Α.Σ.Υ., Αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Τ.Ε.Α.Π.ΑΣ.Α. και Αντιπροσώπου Ε.Α.Υ.Ν.
Καβάλας Γκιουζέλη Ελένης

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Από αυτό το βήμα θα ήθελα να χαιρετίσω τις εργασίες του 27ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ, ελπίζοντας τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά του να είναι πάνω απ’ όλα ωφέλιμα και χρήσιμα για το καλό των συναδέλφων και της κοινωνίας, ευχόμενη παράλληλα καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες κάθε συνδυασμού.
Δια βήματος, θα ήθελα, ως αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., τόσο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όσο και για τη στήριξη που είχα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι γεγονός, ότι καταβάλλαμε, όλοι μας, τεράστιες προσπάθειες, για να διασώσουμε το Ταμείου μας, το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, σε ένα ασφυκτικό και συνάμα επίπονο περιβάλλον. Η ασφαλιστική λαίλαπα που ήρθε με το 3ο Μνημόνιο, επιτακτικά ζητούσε την ύπαρξη ενός μόνο ασφαλιστικού φορέα, ήταν για εμάς λοιπόν η μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά, με τους αγώνες μας, βγήκαμε νικητές, αφού το Ταμείο διατήρησε την αυτοτέλειά του και δεν εντάχθηκε στο ΕΤΕΑΕΠ. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε μέσα σ’ αυτό το σκληρό ασφαλιστικό πλαίσιο παροχές για τους συναδέλφους με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς καμία εξαίρεση, όπως είναι τα δάνεια, τα ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματα και οι ειδικές παροχές για τους αναξιοπαθούντες συναδέλφους μας.
Θα ήθελα επίσης από τη θέση της Αναπληρώτριας Γραμματέα Γυναικών να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τις συναδέλφους που μετείχαν στη Γραμματεία Γυναικών , για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας που πίστεψε στο έργο μας και στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες και στους αγώνες που δώσαμε. Αγώνες που απέδωσαν καρπούς. Το έργο της Γραμματείας Γυναικών είναι πλέον αδιαμφισβήτητο και από τους πιο δύσπιστους.
Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει την περιοδική άδεια νοσηλείας (22) ημερών με πλήρεις αποδοχές, την ειδική άδεια λόγω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, την ειδική σχολική άδεια, την ειδική άδεια υιοθεσίας και στους άντρες αστυνομικούς, την ειδική άδεια γεννήσεως παιδιού για του άντρες συναδέλφους, την επέκταση κατά δύο έτη της άδεια ανατροφής τέκνου, που αποτέλεσαν πάγιες διεκδικήσεις της Γραμματείας Γυναικών οι οποίες πήραν σάρκα και οστά μέσω της θεσμοθέτησής τους στο Π.Δ. 75/2016.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους διαύλους επικοινωνίας που ανοίξαμε με τις γυναίκες συναδέλφους ανά την Ελλάδα, αλλά και με τη Φυσική και Πολιτική μας ηγεσία, μέσω της ευρείας Πανελλαδικής συνδιάσκεψης Γυναικών,  η οποία γνώρισε μεγάλη αποδοχή τόσο από τις συναδέλφους όσο και από την Ηγεσία μας, η οποία σύσσωμη παρευρέθηκε και τις δύο φορές όχι μόνο για να μας ακούσει αλλά και για να ικανοποιήσει τα περισσότερα από τα αιτήματά μας.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην πάγια διεκδίκηση της Γραμματείας Γυναικών για το δικαίωμα της Αναγνώρισης Τέκνων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες δυνάμεις όπως ισχύει σε όλο τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Ο ένστολος που με τόσο κόπο προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του, δουλεύοντας νύχτες, με ακανόνιστα ωράρια, χωρίς να ξέρει τι σημαίνουν Κυριακές, Γιορτές και Αργίες, αποκλείεται από την Πολιτεία με αντισυνταγματικό τρόπο από το δικαίωμα της Αναγνώρισης των παιδιών του. Από πότε η επαγγελματική ιδιότητα αποτελεί κριτήριο για την άνιση μεταχείριση και τη στέρηση ενός δικαιώματος;
Τα παιδιά των ενστόλων δεν είναι παιδιά;
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας μεταχειρίζεται ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Απαιτούμε σεβασμό στη μητέρα και τον πατέρα αστυνομικό που με κίνδυνο της ζωής τους προστατεύουν την Πολιτεία μας, και δε θα σταματήσουμε μέχρι να αρθεί αυτή η αδικία μέσω της πλήρους εξίσωσης με τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι η κατάρτιση ενός νέου βαθμολογίου έτσι ώστε να εξισορροπηθούν οι αδικίες του μισθολογίου αποτελεί πλέον αναγκαίο ζητούμενο. Ενός βαθμολογίου όμως, που θα πρέπει να δομηθεί με σεβασμό προς τον Αστυφύλακα των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι δυστυχώς βιώνουμε μία περίοδο που η δημοκρατία έγινε δημαγωγία, η ελευθερία έγινε ελευθεριότητα, ο διάλογος έγινε πόλεμος λέξεων και έντονη αδιεξοδική συζήτηση, ενώ η κριτική μεταποιήθηκε σε συκοφαντία και χυδαία λασπολογία.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι αυτά δε χωρούν στο Συνδικαλισμό.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στις 29 Σεπτέμβρη θα πρέπει να επικρατήσει η ομόνοια, η ενότητα και η ευπρέπεια, διότι μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των μνημονίων. Οφείλουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την οικονομική, ασφαλιστική και εργασιακή αξιοπρέπεια του Έλληνα Αστυνομικού, ο οποίος με την ψήφο του εμπιστεύτηκε την τύχη του στα χέρια μας. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια