Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενεργοποιήθηκε σχέδιο εσωτερικής αποσταθεροποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Φερόμενη οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης», απειλεί για άλλη μια φορά – ποιο σοβαρά τώρα – με αιματοκύλισμα
στελέχη του Τραπεζικού Συστήματος και συγκεκριμένα  της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας , βουλευτές  και προσωπικότητες , με πρόσχημα την εκποίηση σπιτιών στην Κύπρο .
Η εκποίηση  αυτή φαίνεται αναπόφευκτη και αυτό ακριβώς εδράζει τις ανησυχίες μας  , περί …. άλλων σχεδίων .
«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Μην μας αναγκάσετε να γίνουμε. Στο χέρι σας είναι. Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις»
«Μην παίζετε με τη φωτιά»
«Μην το δοκιμάσετε καν γιατί θα χάσετε τον ύπνο σας.
«ψευδοβουλευτές».
 «η βουλή θα γίνει ο τάφος σας».
«Κύπρος θα γίνει Συρία ..
Είναι μόνο μερικές από τις εκφράσεις της τελευταίας επιστολής τους όπου αναφέρεται επίσης  πως ,  η οργάνωση έχει ετοιμάσει τα «όπλα» της και ορκίζονται ότι θα τα χρησιμοποιήσουν χωρίς οίκτο, μέχρι τέλους , προσθέτοντας ότι με ένα πάτημα του κουμπιού, ο τουρισμός, οι τράπεζες, οι επενδύσεις, το κυπριακό και οι εκλογές θα τελειώσουν.
Η τεταμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η ¨ενεργοποίηση¨ της  ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας σε συνδυασμό , με την πολιτική που πέτυχε να υλοποιεί η αδελφή μας Κύπρος  , με τις προϋποθέσεις του αιγυπτιακού κοιτάσματος ΖΟΡ και των συνδεδεμένων με αυτό λοιπών κοιτασμάτων, με το ευρύτερο πεδίο στα Ελληνοτουρκικά κ.α  …. έχει πιέσει αφόρητα την Τουρκία .
Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε υπαρκτή την απειλή , υλοποιήσιμες τις απειλές καθόσον μπορούν άνετα  να περάσουν μηνύματα στην  Κυπριακή κοινή γνώμη που θα εντείνουν την εσωτερική πολιτική αντιπαλότητα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων , σε  μια φάση που το Κυπριακό ¨πατάει σε λεπτές ισορροπίες ¨ και έχει ανάγκη όσο ποτέ την εσωτερική σύμπραξη όλων των δυνάμεων .
Αυτό όμως που μας ανησυχεί περισσότερο είναι , η τάση της Κυπριακής Αστυνομίας να υποβαθμίσει το θέμα , μια τάση που τροφοδοτείται από την σχετική της απειρία στα θέματα αυτά .
Ευκαιρία λοιπόν η «επαναφορά» του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου που αποπειράται να υλοποιηθεί  , να συμπεριλάβει και τον τομέα της ¨ κοινής εσωτερική μας ¨ ασφάλειας …… βοηθήστε !!!
Μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση είτε από ενδογενείς είτε από εξωγενείς παράγοντες ( προβοκάτσια )   , θα μετατραπεί αυτόματα σε ¨όπλο ¨ στα χέρια της Τουρκίας .
Αυτό ακριβώς το συμπέρασμα ( εύκολα αντιληπτό στο ή στα μέλη της οργάνωσης αυτής ) ανάγει το ερώτημα  , γιατί  οι «υπερ πατριώτες αυτοί » που θεωρητικά αγαπούν την Κύπρο , ¨ δίνουν λαβή ¨ στον εχθρό , παρέχοντάς του ταυτόχρονα το όπλο της εσωτερικής αποσταθεροποίησης
Εδώ η ζυγαριά γέρνει  στην προβοκάτσια . Κάποιοι δλδ εκμεταλλεύονται μια γνωστοποιημένη και φαινομενικά άδικη κατάσταση παρουσιάζονται τάχα μου ως  «προστάτες» και πετυχαίνουν συγκεκαλυμμένα την ανασφάλεια που επιθυμούν .
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια