Εξώσεις σε επαίτες αστυνομικούς στο όνομα της αναλγησίας και της γραφειοκρατίας

Τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όλα αυτά που φαντάζουν αυτονόητα καταρρίπτονται εύκολα. Χρειάστηκε πολλές φορές να παρέμβουμε και να
ενημερώσουμε την Ηγεσία για τις αδυναμίες της κάθε Διαχείρισης να χορηγήσει οικονομικά τα απαραίτητα στους συναδέλφους εκείνους που ξεκινούν απο την έδρα τους και αποσπούνται μακριά σε Έβρο και νησιά για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Χρειάστηκε πολλές φορές να ενημερώσουμε ποιοι δεν χορήγησαν ούτε ένα ευρώ σε αυτούς που αποσπούνται τόσο μακριά και έχουν πράγματι τεράστια αδυναμία. Και πράγματι μετά αποκαθίσταται η ισορροπία και χορηγούνται τα χρήματα στους συναδέλφους - όπως πάλι και σήμερα. Είναι όμως αυτό συνδικαλιστική επιτυχία ; 

Μπορεί να το θεωρήσει κάποιος επιτυχία το να διεκδικείς τα αυτονόητα και αυτά που προβλέπονται ; Πρέπει συνεχώς να φτάνεις στην κορυφή της Ηγεσίας για να επιλύονται τόσο απλά αλλά πολύ σημαντικά ζητήματα ; Δεν νομίζω. Γι αυτό και δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Αναζητούμε τον κρίκο που έσπασε και ποιος είναι αυτός που τον προκάλεσε και πλέον τα δεδομένα πήραν την μορφή επαιτείας για τον συνάδελφο που παίρνει τον μισθό του για να πληρώσει εισιτήρια και ξενοδοχεία στα νησιά και τον Έβρο στερώντας τον απο την οικογένειά του.

Αναζητούμε και την πηγή του κακού στις καθυστερήσεις της ενταλματοποίησης των υπομνημάτων που πολλά απο αυτά θα πάνε να κάνουν τα δεύτερα γενέθλια !!!. Να γνωρίζετε πως ήδη ενημερώσαμε την Ηγεσία του Αρχηγείου, και ας πειράζονται κάποιοι.
 

Τέλος, γνωρίζουμε πως τα οικονομικά του Αρχηγείου είναι σε τραγική κατάσταση. Οι δαπάνες πολλές και ο προυπολογισμός ελλειματικός. Δεν μπορούμε όμως να ταυτίζουμε την αξιοπρέπεια του αστυνομικού με την επαιτεία.

Κείμενο του Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, αρκετοί είναι οι αστυνομικοί που απειλούνται με εξώσεις από τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν, καθώς τα δωμάτια παραμένουν απλήρωτα για μήνες.
_