Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έλληνας σε κύκλωμα εμπορίου ανθρώπινων οργάνων στην Κόστα Ρίκα

Αγοραπωλησίες ανθρώπινων οργάνων, γίνονταν μέσα σε μια πιτσαρία της Κόστα Ρίκα με φόντο τον Παρθενώνα, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο των Αρχών της Κόστα Ρίκα, οι οποίες θεωρούν
τον Έλληνα ιδιοκτήτη της πιτσαρίας Δ.Κ, ως έναν από τους βασικούς υπόπτους της υπόθεσης που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.
«Την περίοδο 2009-2010, ο Δ.Κ κατηγορείται ότι έβρισκε ξένους ασθενείς -κυρίως Έλληνες- που χρειάζονταν μεταμόσχευση νεφρού και ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Έπειτα στρατολογούσε φτωχούς ανθρώπους που έδιναν τα νεφρά τους επ' αμοιβή και τους έφερνε σε επαφή με τους γιατρούς. Ήταν ένας μεσάζοντας» δήλωσε το 2014 ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Ελίας Ντομίνγκο Καράνζα Μαξέρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο εισαγγελέας επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον τρεις Έλληνες ταξίδεψαν στο Σαν Χοσέ για μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς όμως να αναφέρει τα ακριβή ποσά που πλήρωσαν, ούτε και την μετέπειτα κατάσταση της υγείας τους.
Οι Αρχές αναφέρουν πως 12 δότες αντιμετώπισαν οργανική ανεπάρκεια μετά την παράνομη επέμβαση. Μάλιστα, ένας Αμερικανός, σε μεγάλη ηλικία, που χειρουργήθηκε από το κύκλωμα, επέστρεψε στην πατρίδα του, εμφάνισε επιπλοκές στην υγεία του και απεβίωσε.
Η δίκη ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην Κόστα Ρίκα και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών.

http://www.ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια