Πότε θα γίνουν οι έκτακτες μεταθέσεις – Όλο το παρασκήνιο

Λίγο νωρίτερα λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα από αστυνομικό-αναγνώστη του bloko.gr: Καλημέρα, μπορείτε να μας ενημερώσετε πότε θα ανακοινωθούν οι εκτακτες μεταθέσεις των αστυνομικών για
επαρχία? γιατι φέτος τόση καθυστέρηση( ενώ κάθε χρόνο βγαίνουν βάσει π.δ το δεύτερο δεκαήμερο του σεπτεμβρίου). Έχουμε οικογένεις και παιδία που πηγαίνουν σχολείο, πότε θα μάθουμε αν πάμε στην επαρχία? Τι να πούμε στην γυναίκα μας και τα παίδια μας που θα αλλάξουν σχολείο?Πότε θα βγουν επιτέλους?Κάντε μας τη χάρη κ. Καραιβαζ, μόνο με σας θα μάθουμε επιτέλους.

Διαβάστε και το ρεπορτάζ του bloko.gr:

Για χθες, ημέρα Τετάρτη, είχε προγραμματιστεί το συμβούλιο για τις έκτακτες μεταθέσεις των αστυνομικών, πλην όμως «σκάλωσε» στις εν εξελίξει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης του bloko.gr γύρω από το θέμα αυτό διαδραματίστηκε ισχυρό παρασκήνιο. Η επικρατούσα παράταξη της Ομοσπονδίας πίεζε οι έκτακτες μεταθέσεις να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ η «αντιπολίτευση» πριν.
Το αρχηγείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα, όρισαν ως ημερομηνία συνεδρίασης του συμβουλίου πρωινή ώρα της χθεσινής ημέρας προκαλώντας την άμεση αντίδραση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος με επιστολή επισήμανε ότι είναι αναγκαστική η συμμετοχή στο συμβούλιο εκπροσώπων από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο όμως ουσιαστικά έχει καταργηθεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο και επίκειται η ανάδειξη νέου.

Το αρχηγείο έκανε «δεκτή» την προσφυγή και οι έκτακτες μεταθέσεις αναβλήθηκαν για το τέλος του μήνα.
_