Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε απεργία πείνας οι 44 πρόσφυγες στο Ρέθυμνο

Σε απεργία πείνας και δίψας βρίσκονται από χθες (Τρίτη)  οι 44 πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούνται στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ζητούν να
αφεθούν ελεύθεροι και να τους επιτραπεί η μετάβαση στην Αθήνα. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο χώρο του λιμεναρχείου από πολίτες του Ρεθύμνου.
Συνολικά πρόκειται για 29 άνδρες, 11 γυναίκες και 4 παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι έχουν εκφράσει την πρόθεση να υποβάλουν αίτημα ασύλου στη χώρα μας, ωστόσο εκφράζονται φόβοι πως κάτι τέτοιο δε θα τους επιτραπεί παρά το γεγονός ότι ήδη λειτουργεί Γραφείο Ασύλου στο Ηράκλειο.
Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής από το Ιράκ αλλά και από το Ιράν, έχουν ενημερωθεί από δικηγόρους για τα δικαιώματά τους.
Οι 44 άνθρωποι βρίσκονται πλέον στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενώ είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από την επικριτική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη μετά τις πρόσφατες απελάσεις 77 προσφύγων από το Ηράκλειο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στο προαναχωρησιακό κέντρο της Κω, χωρίς καν να τους επιτραπεί η υποβολή αιτήματος ασύλου και χωρίς να τους μεταφραστούν τα έγγραφα απέλασης που τους δόθηκαν για να υπογράψουν.
Οι 44 πρόσφυγες που βρίσκονται στο Ρέθυμνο ξεβράστηκαν στις νήσους «Παξιμάδια» στα νότια του νομού όταν προσάραξε το σκάφος που τους μετέφερε.
Είχαν ξεκινήσει από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία ενώ ένα ζευγάρι Γεωργιανών που είχε τον ρόλο των διακινητών συνελήφθη και κρατείται.

efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια