Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρευνα: Οι σημαντικές επιπτώσεις του cyberbulling στα παιδιά


Διπλάσιες πιθανότητες να βλάψουν τον εαυτό τους ή να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν έχουν παιδιά και νέοι ενήλικες που αποτελούν στόχο ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying), σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Επίσης, και όσοι κάνουν σε άλλους ηλεκτρονικό εκφοβισμό είναι πιο πιθανό να έχουν αυτοκτονικές σκέψεις και να προβαίνουν σε αυτοκτονικές πράξεις.

Δεν είναι σαφές αν το  cyberbullying προκαλεί άμεσα αυτοκτονική συμπεριφορά ή αν η σχέση μεταξύ των δυο είναι πιο πολύπλοκη.

Η έρευνα περιέλαβε περισσότερα από 150.000 παιδιά και νέους, από 30 χώρες. Οι ερευνητές τους ακολούθησαν για πάνω από 21 χρόνια.

Άνθρωποι που γίνονταν αντικείμενο ηλεκτρονικού εκφοβισμού ήταν πιο πιθανό να ακολουθήσουν και οι ίδιοι αυτή τη συμπεριφορά, αποκάλυψε η έρευνα. Αγόρια που είχαν και τους δυο ρόλους είχαν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο κατάθλιψης και αυτοκτονικής συμπεριφοράς.

Ο ερευνητής Paul Montgomery, του University of Birmingham, δήλωσε ότι η πρόληψη του cyberbullying θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην πολιτική των σχολείων κατά του εκφοβισμού.
Ο ειδικός πρόσθεσε ότι η πρόληψη της αυτοκτονίας και η παρέμβαση είναι αναγκαίες εντός οποιουδήποτε ολοκληρωμένου προγράμματος κατά του εκφοβισμού.


Πηγή: iatronet.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια