Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφαση να συγκατοικήσεις!


Αν και είστε λίγο καιρό μαζί, αποφασίσατε να συγκατοικήσετε, μετά από πρόταση της/του συντρόφου σας.

Στην αρχή ενθουσιάστηκες, στη συνέχεια φοβήθηκες και έπειτα αναρωτήθηκες: Είναι το σωστό; Είναι η σχέση σας αρκετά ώριμη για ένα τέτοιο βήμα;

Αυτοί είναι οι 6 παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου ώστε να αποφασίσεις αν πρέπει να πεις το «ναι» ή αν κινδυνεύετε από κοινού να... φάτε τα μούτρα σας.
  1. Αφού έχετε περάσει νύχτες μαζί και έχετε φύγει για αρκετά τριήμερα, σίγουρα ξέρετε σε τι ταιριάζετε και σε τι όχι. Αν έχετε νιώσει αρκετές φορές, ότι χρειάζεστε τον προσωπικό σας χώρο, δεν αντέχετε, βαριέστε ή κουράζεστε, μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε το βήμα της συγκατοίκησης.
  2. Αν στις διακοπές που έχετε πάει μαζί, δεν έλειπαν οι γκρίνιες και τα μουρμουρητά σχετικά με το ποιος θα απλώσει τις πετσέτες, θα πλύνει τα μαγιό ή κάτι τέτοιο, μάλλον είναι ακόμη ένα σημάδι που σας λέει να μην το κάνετε.
  3. Σημαντικό στη συγκατοίκηση, είναι να συνεισφέρουν και οι δύο οικονομικά. Αν αυτό το έχετε λύσει μεταξύ σας, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν χρειάζεται να εργάζονται και οι δύο, αν ένας τα καταφέρνει. Αν, όμως, πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι χρήματα, τότε βοηθάμε και οι δύο.
  4. Ίδιος τρόπος ζωής; Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσετε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, πριν αποφασίσετε να βγάλετε δεύτερα κλειδιά για το σπίτι. Έχετε κοινές συνήθειες και λειτουργίες; Κινείστε με τον ίδιο τρόπο μέσα στο χώρο ή θα γίνετε -πριν καν το καταλάβετε- από... 15 χωριά;
  5. Eίσαι διατεθειμένη να μοιραστείς τα πράγματά σου και αυτός τα δικά του; Για παράδειγμα τη ντουλάπα ή την παπουτσοθήκη. Πλέον όλα τα ανήκουν και στους δύο. Αν είστε από τους ανθρώπους που λατρεύουν το χώρο τους καλύτερα να το ξανασκεφτείς.
  6. Είστε στην ίδια σελίδα; Υπάρχουν ζευγάρια που συζούν για να εξοικονομήσουν χρήματα χωρίς να σκέφτονται απαραίτητα το μέλλον και υπάρχουν ζευγάρια που η συγκατοίκηση σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα στη σχέση. Αυτό είναι κάτι που, επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσετε από την αρχή, ώστε να ξέρετε το λόγο και την κατεύθυνση της σχέσης.


Πηγή: allyou.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια