Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στυτική δυσλειτουργία: Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να μειώσετε τον κίνδυνο;


Η στυτική δυσλειτουργία είναι η πιο συχνή διαταραχή στον ανδρικό πληθυσμό και επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και τη σχέση πολλών ζευγαριών.

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή παροδική ανικανότητα για επίτευξη ή/και διατήρηση στύσης, ικανής για την εκτέλεση της σεξουαλικής πράξης. Είναι ένα πρόβλημα αρκετά κοινό που, σύμφωνα με μελέτες, 1 στους 2 άνδρες ηλικίας από 40-70 ετών στις ΗΠΑ παρουσιάζει από ελαφριά έως βαριά στυτική δυσλειτουργία.

Ποια είναι, όμως, τα μυστικά που μπορούν να κρατήσουν τη σημαία αλλά και την αυτοπεποίθησή σας στα ύψη;

Μετά από έρευνες που έκαναν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ), κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για να μειώσετε τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας θα πρέπει:
  • Να διατηρήσετε το σωματικό σας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Να γυμνάζεστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
  • Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όσπρια και ψάρια, όπως η μεσογειακή, πέρα από την καλή λειτουργία της καρδιάς, βοηθά και στην καλή στύση.
  • Μελέτες σε άντρες με σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό και με στυτική δυσλειτουργία έχουν δείξει πως η απώλεια 10% του σωματικού βάρους με μεσογειακή διατροφή και άσκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, να επανέλθει δηλαδή η ποιότητα της στύσης στα φυσιολογικά.
  • Άμεση διακοπή του καπνίσματος, καθώς το κάπνισμα βλάπτει τα αγγεία του πέους και ευθύνεται για στυτική δυσλειτουργία.
  • Σημαντική είναι επίσης και η διατήρηση χαμηλών στους δείκτες της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
  • Αν πάσχετε από σακχαρώδη διαβήτη, πρέπει να φροντίσετε για διατήρηση των επιπέδων σακχάρου.
  • Προσοχή σε κάποια αντιυπερτασικά φάρμακα, όπως τα διουρητικά, καθώς επιδρούν αρνητικά στη στύση.
  • Η χρήση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Και τα δύο μπορεί να προκαλούν χαλάρωση και να «βοηθούν» τη διάθεση για σεξ, η σταθερή, όμως, χρήση τους έχει αποδειχτεί ότι βλάπτει τις στύσεις και τη σεξουαλική ζωή.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το stress και το άγχος, προκαλούν ή συμβάλλουν στην εμφάνιση ή/και διατήρηση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου/σεξολόγου, προσπαθήστε να τα διαχειριστείτε ή να εμποδίσετε τα συμπτώματα αυτά να επηρεάσουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις.


Πηγές: askitis.gr, healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια