Αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα το δεύτερο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Τη χρηματοδότηση τουλάχιστον 6.000 ωφελουμένων με 61 περίπου εκατομμύρια ευρώ θα καλύψει η δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ'Οίκον».Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά η ενεργοποίηση την επόμενη εβδομάδα 
Στόχος  του νέου προγράμματος - «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. 
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο  πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους.
Έτσι, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.
Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες, με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα.
newpost.gr
_