Όλα όσα πρέπει να κοιτάμε για να διαλέξουμε ένα πραγματικά νόστιμο καρπούζι


Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη θέση να χτυπάμε το καρπούζι για να καταλάβουμε αν είναι καλό και αξίζει να το πάρουμε;

Ουκ ολίγες φορές! Το ερώτημα είναι αν με το χτύπημα αυτό μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε αν το καρπούζι που θα διαλέξουμε, δεν θα μας … απογοητεύσει όταν θα το κόψουμε για να το φάμε.

Δείτε παρακάτω μερικά έξυπνα τρικ για να μπορέσετε να επιλέξετε το πιο νόστιμο καρπούζι!
  1. Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού: Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.
  2. Tα σημάδια από τις μέλισσες: Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.
  3. Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.
  4. Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.
  5. Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.


Πηγή: shape.gr
_