Φωτιά Καλύβια: Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Μάχη με τις φλόγες κοντά στα σπίτια

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στα Καλύβια. Ένα μεγάλο μέτωπο έχει διαχωριστεί και κατακαίει την περιοχή στο Σκόρδι. Αυτή την ώρα δεν απειλούνται σπίτια ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν πολλές
διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες.
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να ελέγξουν το μέτωπο, καθώς ο αέρας αλλάζει διαρκών κατευθύνσεις στη φωτιά και ανά πάσα στιγμή μια αναζωπύρωση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το χειρότερο.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση και των εναέριων μέσων τα οποία δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Όλα δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο λάθος στις πέντε και μισή κοντά στον δρόμο στα Καλύβια Θωρικού. Αμέσως οι άνεμοι την έστρεψαν προς Λαγονήσι και Σαρωνίδα κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στη συνέχεια η φωτιά κινήθηκε προς την κατεύθυνση του Σουνίου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 23:30 και ως τις 03:30 έκλεισε η Αθηνών - Σουνίου καθώς ο δρόμος βρέθηκε στον κλοιο της φωτιάς και υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού των οδηγών.
80 πυροσβέστες και δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής και των δήμων δίνουν τη μάχη.


Ευτυχώς από τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά καίει σε δύσβατη μεν περιοχή αλλά σε μια περιοχή με χαμηλή κυρίως βλάστηση και έτσι υπάρχουν ελπίδες εάν ο άνεμος βοηθήσει να τεθεί υπό έλεγχο από τα εναέρια μέσα.

Για σήμερα πάντως αναμένονται και πάλι δύσκολες συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, η Αττική βρίσκεται στην κατηγορία τέσσερα με εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για πυρκαγιές.

newsit.gr
_