Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όνειδος για το κράτος ... πρόνοιας η κράτηση των ασυνόδευτων ανήλικων στα "ξενοδοχεία" της ΕΛΑΣ - Δικαιοσύνη και δομές εθελοτυφλούν

Με την επιστολή προς το bloko.gr και την συνοδευτική φωτογραφία ντοκουμέντο (ΕΔΩ), αναγνώστης μας έθιξε και αποκάλυψε μια ανέκδοτη τραγωδία που
διαδραματιζεται κάθε ημέρα στα τμήματα ασφάλειας της αττικής, αλλά και στην υποδιεύθυνση ανηλίκων.

Διερευνώντας τα πως και τα γιατί της ασυνήθιστης φαινομενικά εικόνας, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για καθημερινό εφιάλτη που βιώνουν ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, που με τη δικαιολογία της έλλειψης θέσεων στις δομές, φυλακίζονται στα αστυνομικά καταστήματα μέσα σε καθεστώς ... εικονικής ελευθερίας. 

Η φωτογραφία από το τήμα ασφάλειας της ομόνοιας με τα δύο προσφυγόπουλα, είναι σταγόνα στον ωκεανό της κρατικής αναλγησίας, με δεδομένο ότι μόνο στο ανηλικων της ασφάλειας, κρατούνταν χθες -γιατί για κράτηση προκειται αφού τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν- 31 ανήλικοι. Κάποιοι από αυτούς για παραπάνω από 25 ημέρες.

Και όπως μαθαίνουμε, παρά τα επανειλημμένα αιτηματα των αστυνομικών στο εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης (sic- τρομάρα μας) και τις προσφυγές στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς, από τα στελέχη του πρώτου λαμβάνεται η απάντηση πως οι δομές είναι γεμάτες και από τους δεύτερους πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Συνέπεια ολων αυτων, προς μεγάλο όνειδος των ανθρωπιστικών ιδεωδών και εξύμνηση της αναλγησίας, υπάρχουν ανήλικοι που εξαιτίας της περιοριστικής τους δέσμευσης άνευ λόγου και αιτίας, φτάνουν ακόμη και σε ακραία σημεία απελπισίας, όπως ο αυτοτραυματισμός τους ή την κατατροφή των χώρων που υποτίθεται ότι απολαμβάνουν την ... ελευθερία τους και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Ντροπή. Επιτέλους πρέπει το σύνολο τφων αρμόδιων κρατικών δομών ν' αφυπνιστούν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αντί ν' αφήνουν να καλλιεργείται στη συνείδηση αυτών των παιδιών ότι ο ορισμός, η έννοια και η εκπροσώπηση του ελληνικού κράτους πρόνοιας φοράει αστυνομική στολή.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια