Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Λυγερός: Πράξεις δυναμικής αγάπης

 Αν πιστεύεις ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, μετά από όλες αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις που θεωρούν ότι είναι επαναστατικές ενώ είναι μόνο ριζοσπαστικές και δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα
άλλο από την καταστροφή, πρέπει να σκεφτείς πρώτα ποιος θα κρατήσει την αγάπη ζωντανή σε όλη αυτή τη διάρκεια της κρίσης. Διότι το ωραίο είναι της ώρας ενώ η ομορφιά πρέπει να είναι διαχρονική για να αποκτήσει το νόημα της.

 Σίγουρα η αλήθεια θα την υποστηρίξει όπως και η ελευθερία όμως είναι και αυτές έννοιες που αναζητούμε και δεν λειτουργούν από μόνες τους. Έτσι στρατηγικά θα καταλήξεις στην έννοια της αγάπης και της δυναμικής των πράξεων της. Δεν πρόκειται μόνο για έναν ύμνο αλλά για προσέγγιση που αλλάζει τον κόσμο. Είναι αυτή που τον απελευθερώνει. Διότι μπορεί να είσαι ελεύθερος ο ίδιος αλλά απελευθερώνεις τον άλλο από αγάπη. Είναι αυτή που λέει την αλήθεια για να μη ζει ο άλλος μέσα στο ψέμα. Έτσι η αγάπη λειτουργεί καταλυτικά για να υπάρξει η ομορφιά. Η ίδια σχετίζεται με τις ψυχές και δεν κοιτάζει μόνο την εμφάνιση.

Ζει με τη βαθύτητα και προσφέρει μέλλον σε αυτόν που πιστεύει. Με τις πράξεις της και τη δυναμική της μεταμορφώνει τις υπάρξεις σε ζωές που αναζητούν τη συζωή. Γι αυτόν το λόγο μην την υποτιμάς και μη θεωρείς ότι δεν είναι ισχυρή διότι αυτή φέρνει φως ακόμα και στο σκοτάδι όταν ο άλλος δεν έχει πια τίποτα. Διότι δίνει το είναι της κι όχι αυτά που έχει. Γι’ αυτό πολλαπλασιάζεται όταν μοιράζεται.


Νίκος Λυγερός
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια