Δεύτερο "χτύπημα" για γνωστό επιχειρηματία! Έπεσε θύμα της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Δεύτερο χτύπημα για τον Έλληνα Γκουρού του Ίντερνετ Γιοχάη Λέων. Έπειτα από την καταστροφή της πολυτελούς θαλαμηγού του μετά από φωτιά στην παραλία τις Ψαρούς, η συμμορία που έκλεβε
πολυτελή αυτοκίνητα από γνωστούς και ευκατάστατους Αθηναίους, έκλεψε το τζιπ του γνωστού επιχειρηματία από την Μαρίνα Αλίμου.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsit.gr, ο 43χρονος επιχειρηματίας προσπαθούσε να συνέλθει από την περιπέτεια που έζησε στην θαλαμηγό του που τυλίχτηκε στης φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς μέσα σε λίγη ώρα και ενώ ήταν αγκυροβολημένη το περασμένο Απρίλιο ανοιχτά τις Ψαρούς στην Μύκονο, όταν μέσα σε ένα μήνα κλήθηκε να διαχειριστεί κι άλλη απώλεια στην περιουσία του.
Το πολυτελές τους τζιπ, μάρκας “Range Rover” πριν από περίπου ενάμιση μήνα έκανε “φτερά” μέσα από την Μαρίνα Αλίμου όπου το είχε σταθμεύσει ο 43χρονος Έλληνας Γκουρού του διαδικτύου. Όπως διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα που εξαρθρώθηκε η σπείρα, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γνωστών και ευκατάστατων Αθηναίων που διαθέτουν πολυτελή αυτοκίνητα, το τζιπ του Γ. Λέων τελικά το είχαν κλέψει οι “επιστήμονες” των διαρρήξεων.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίστηκαν την υπόθεση, οι κακοποιοί οι οποίοι ηταν ειδικοί στης κλοπές τζιπ Rover και BMW τις σειράς “Χ”, εκτιμούν πως το τζιπ του Γ. Λέων εντόπισαν σταθμευμένο στην Μαρίνα Αλίμου συνεργάτες τις σπείρας που δούλευαν ως “ντελιβεράδες”, σε επιλεγμένες περιοχές, με απώτερο σκοπό να εντοπίζουν αυτοκίνητα, να τα “μαρκάρουν” και στην συνέχεια να τα κλέβουν οι “επιστήμονες” τις διάρρηξις.
Άλλωστε για το σκοπό αυτό οι δράστες είχαν αγοράσει ειδικό μηχάνημα από την Βουλγαρία, έναντι του ποσού των 2.600 ευρώ, ώστε να το προσαρμόζουν άμεσα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και να το κάνουν κυριολεκτικά δικό τους.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες των Αστυνομικών τις Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες χρειάζονταν μόλις ενάμιση λεπτό για να κλέψουν ένα τζιπ Rover η BMW, καθώς έσπαγαν το πίσω τσάμι και αμέσως βρίσκονταν στο εσωτερικό του οχήματος, εφαρμόζοντας στον εγκέφαλο του το ειδικό μηχάνημα. Από εκει και έπειτα έβαζαν την μηχανή μπροστά γίνονταν “καπνός”.
Ακριβώς με το τρόπο αυτό οι κακοποιοί έκλεψαν, όχι μόνο το πολυτελές τζιπ του Γιοχάη Λέων, αλλά και ενός επίσης πασίγνωστου επιχειρηματία αλλά και γνωστού εφοπλιστή. Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας έχουν διαπιστώσει 11 κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, ορισμένες κατά παραγγελία, πλην όμως εκτιμούν πως οι κλοπές που έχει πραγματοποιήσει η συμμορία είναι δεκαπλάσιες και πολλά από τα αυτοκίνητα που έχουν κλέψει τους έχουν αλλάξει χαρακτηριστικά, χρώμα, αριθμούς κυκλοφορίας και αριθμούς πλαισίου και τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό κυρίως σε χώρες εκτός συνθήκης Σέγκεν.


newsit.gr
_