Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του Αστυνομικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας – Υπογράφεται η σύμβαση του έργου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο ανακαίνισης και συντήρησης του Αστυνομικού Μεγάρου


 Πτολεμαΐδας, καθώς τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία και ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του κτηρίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 333.000 ευρώ με ΦΠΑ, η έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος είναι 62%, με τελικό κόστος 126.540 ευρώ.
Το Αστυνομικό Μέγαρο Πτολεμαΐδας αναμένεται να παραδοθεί ανακαινισμένο τον Φεβρουάριο του 2018, αφού οι εργασίες ανακατασκευής πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου και ο χρόνος υλοποίησης με βάση τη σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί είναι 180 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή ένα εξάμηνο. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, «όλα είναι έτοιμα για την άμεση έναρξη των εργασιών». Ο Κώστας Γρίβας δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «περιμένουμε εντός των ημερών να καταθέσει ο εργολάβος την εγγυητική επιστολή, μια διαδικασία που θα είχε ολοκληρωθεί, αλλά καθυστέρησε λίγο, καθώς οι εγγυητικές επιστολές κατατίθενται πλέον στην Τράπεζα στην Αθήνα. Μόλις γίνει αυτό υπογράφουμε αμέσως τη σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες».
Ο διαγωνισμός- ανοικτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου, δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο και η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 30 τεχνικές εταιρείες, ενώ προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία “Γεώργιος Τσίβας και ΣΙΑ ΟΕ”, η οποία έδωσε το προαναφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 62%. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 2016. Οι εργασίες που περιλαμβάνονται σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, «είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές». Ειδικότερα, πρόκειται να ανακαινιστούν τα κρατητήρια, τα μωσαϊκά και η σκάλα του μεγάρου, τα κουφώματα, ενώ προβλέπεται και η τοποθέτηση ασανσέρ στο κτήριο.
Να σημειωθεί ότι το πρακτικό του διαγωνισμού εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή με την απόφαση 1235/2017 και πέρασε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την πράξη 19/2017. Αμέσως μετά την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής στις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να υπογραφεί η Σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά.
«Η ανακαίνιση του Αστυνομικού Μεγάρου Πτολεμαΐδας ήταν ένα πάγιο αίτημα και η υλοποίησή της θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη και τις εργασιακές συνθήκες του προσωπικού», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας.
e-ptolemeos.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια