Το σκόρδο, παρόλο που έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία
μας, έχει ένα βασικό μειονέκτημα, το οποίο είναι αρκετό για να το αποφεύγουν
πολλοί άνθρωποι.
Φυσικά, αναφερόμαστε στη μυρωδιά του, ιδιαίτερα στην
αναπνοή.
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην
επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο προϊόντα που υπάρχουν
στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.
Το ωμό μήλο και
το ωμό μαρούλι οδήγησαν σε 50% ή και
μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στην αναπνοή σε διάστημα 30
λεπτών σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Τα φρέσκα φύλλα μέντας εξουδετέρωσαν επίσης αποτελεσματικά όλες τις
ενώσεις που μετρήθηκαν. Ο χυμός μήλου και ο χυμός από φύλλα μέντας δεν ήταν
τόσο αποτελεσματικά όσο τα αντίστοιχα προϊόντα στη φυσική τους μορφή. Το ψητό
μήλο και το βραστό μαρούλι μείωσαν ως ένα βαθμό τη συγκέντρωση χημικών ουσιών,
ενώ η επίδραση του πράσινου τσαγιού αποδείχθηκε μηδαμινή.
Πηγή: baby.gr
_
0 Σχόλια