Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προς Ιεράπετρα το πλοίο των νεοφασιστών. Ετοιμάζονται αντιδράσεις

Ανατολικά της Κρήτης, με πορεία προς την Ιεράπετρα βρίσκεται το πλοίο «C-STAR», το οποίο έχει μισθωθεί από νεοφασιστική ιταλική οργάνωση, για να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης
προσφύγων και μεταναστών, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. Αντιδράσεις ετοιμάζονται στην Κρήτη ώστε να μην ελλιμενιστεί στο νησί. 
Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με καταγγελίες αντιφασιστικών οργανώσεων, έχει μισθωθεί από νεοφασιστική Ιταλική οργάνωση, με στόχο να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις απώθησης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στη γειτονική χώρα από τη Λιβύη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο έχει προορισμό την Κατάνια της Ιταλίας, από όπου θα ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του ενώ η δράση του έχει κριθεί ανεπιθύμητη από τον δήμαρχο της Κατάνιας και πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Ωστόσο, από την πορεία του πλοίου φαίνεται να προσεγγίζει την Ιεράπετρα Λασιθίου, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. 
Ήδη οργανώνεται αντίδραση αντιφασιστικών οργανώσεων σε περίπτωση που επιχειρήσει να προσεγγίσει το ελληνικό λιμάνι ενώ επιστολή προς το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας έστειλαν οι ακτιβιστές Κρήτης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ζητώνντας να μην επιτραπεί η ο ελλιμενισμός του πλοίου. 
Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικού τύπου αλλά και σχόλια ακτιβιστών από την Ευρώπη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκύπτει ότι το πλοίο C Star που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό ευρωπαϊκό δίκτυο Génération Identitaire (GI) στο πλαίσιο της επιχείρησης του δικτύου “Defend Europe”, πρόκειται να ελλιμενιστεί σήμερα 31/08/2017 στο Λιμάνι της Ιεράπετρας. Η πορεία μάλιστα που το πλοίο σημαίας Μογγολίας και μήκους 40 μέτρων ακολουθεί, σύμφωνα με το Marine Traffic, επιβεβαιώνει την προσέγγιση του στο Νησί μας.
Κρίνουμε σκόπιμο, να μην επιτραπεί σε καμία περίπτωση στο πλοίο της ακροδεξιάς οργάνωσης, που σκοπό έχει, κατά δήλωση τους, να παρεμποδίσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στην Ιεράπετρα ή σε άλλο λιμάνι της Κρήτης.
Κάτω από καμία συνθήκη η Κρήτη δεν πρέπει να προσφέρει φιλοξενία σε ακροδεξιές οργανώσεις που προσβάλουν τους αγώνες και την ιστορία του Νησιού μας.
Παρακαλούμε τα λιμεναρχεία του Νησιού και η Εισαγγελία να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια της Κρήτης (ενδεχομένως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το άρθρο 147 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου)
Εκτός του συμβολισμού που οφείλουμε να στείλουμε ως Κρητικοί, θέτουμε υπ όψιν σας νομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετώπισε το πλοίο της ντροπής λίγες μέρες πριν στα Κατεχόμενα, τον παράνομο σκοπό του να εμποδίσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και τις έντονες αντιδράσεις πολιτών που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει στα λιμάνια τα οποία προσέγγισε.
efsyn.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια