Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό άρωμα για σένα;


Το άρωμά σου σίγουρα είναι μία επιπλέον δυνατή λεπτομέρεια, ένα απαραίτητο αξεσουάρ που προσδίδει πολλές δόσεις γοητείας.

Πώς λοιπόν μπορείς να το παραβλέψεις; Φυσικά και δεν μπορείς!

Σίγουρα ένα περιποιημένο και κομψό ντύσιμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εμφάνισή σου, αλλά η μυρωδιά σου (καλή ή κακή) είναι αυτή που θα δώσει την τελική εντύπωση σε κάποιον και σίγουρα θέλεις να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση όμως το να πας σε κάποιο κατάστημα αρωμάτων και να επιλέξεις μια καινούργια κολόνια για σένα. Ακόμη και αν ξεπεράσεις το υπερβολικό ενδιαφέρον των υπαλλήλων να προμοτάρουν τα δικά τους αρώματα και καταλήξεις να κρατάς στα χέρια σου δεκάδες χαρτάκια με μυρωδιές αρωμάτων, σίγουρα στο τέλος δεν θα μπορέσεις να διακρίνεις καμία απολύτως διαφορά ανάμεσά τους.

Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσεις το πρώτο σου άρωμα είναι να κάνεις την έρευνά σου, να πάρεις κάποιες σημαντικές συστάσεις  και στη συνέχεια να διοχετεύσεις όλη την υπομονή σου για να δοκιμάσεις πάνω στο δέρμα σου κάποια από τα αρώματα που έχεις επιλέξει.

Δώσε σημασία στις παρακάτω συμβουλές για να διευκολυνθείς στην επόμενη αγορά του κατάλληλου αρώματος!

1. Επέλεξε σύμφωνα με τα γούστα, τη μύτη και τα μάτια σου

Το άρωμα είναι σαν ένα κρασί, είναι ένα συναίσθημα, είναι μια μυρωδιά, μια παλέτα αισθήσεων, μια απόλαυση. Πριν ρωτήσεις τα συστατικά που περιέχει, απλά μύρισε το. Πώς αντιδράνε οι αισθήσεις σου στη μυρωδιά του; Ρίξε μια ματιά στα μπουκαλάκια που σε ελκύουν περισσότερο και δοκίμασε τα. Προτίμησε να επιλέξεις μια μάρκα που χρησιμοποιεί ποιοτικά ακατέργαστα υλικά και ακολούθησε το ένστικτό σου.

2. Αναζήτησε πιο άγνωστες μάρκες

Οι γνωστές μάρκες ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια σε διάφορους σταρ του Χόλυγουντ για να προμοτάρουν τα αρώματά τους και να έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο καταναλωτικό κοινό. Η πραγματική όμως ποιότητα σε ένα άρωμα είναι όταν το εργοστάσιο χρησιμοποιεί υλικά από τη φύση. Αναζήτησε μια μάρκα η οποία δεν είναι πολύ γνωστή στον περισσότερο κόσμο για τα ρούχα της ή το άρωμα κάποιου celebrity, αλλά από κάποιον αρωματοποιό που ειδικεύεται στην παραγωγή αρωμάτων. Δεν πουλάνε ρούχα ή τσάντες, αλλά αντιθέτως ειδικεύονται σε ένα και μόνο πράγμα, στο να κατασκευάζουν αρώματα με την καλύτερη ποιότητα. Οπότε την επόμενη φορά που θα ψάξεις για κολόνια φρόντισε να μην επηρεαστείς από τη διάσημη μάρκα ή το όνομα που υπάρχει πάνω στο μπουκάλι. Βρες κάποιο που προορίζεται για σένα, κάποιο που να είναι μόνο δικό σου και που σε αντιπροσωπεύει. Η απόλυτη πολυτέλεια είναι να έχεις μια μυρωδιά που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για σένα.


3. Δοκίμασέ το στο δέρμα σου

Η χημεία του δέρματός σου, δηλαδή το ph σου αλληλεπιδρά με τις μυρωδιές του αρώματος, αλλάζοντας τις νότες από την αρχική τους μυρωδιά. Οπότε είναι απαραίτητο να το δοκιμάσεις πάνω στο δέρμα σου και να ζητήσεις, αν γίνεται,  κάποιο δείγμα για το σπίτι. Σίγουρα αν πάρεις 40 άντρες και βάλεις σε όλους το ίδιο άρωμα, τότε θα έχεις 40 διαφορετικές μυρωδιές.

4. Πάρε κάποιον μαζί σου που να γνωρίζει από μυρωδιές

Όταν θέλεις να αγοράσεις ένα αντρικό άρωμα, τότε μια γυναικεία γνώμη είναι απαραίτητη στο να σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή. Επειδή το άρωμά σου είναι ένα εργαλείο αποπλάνησης, ένας τρόπος να συνδεθείς με κάποιον άλλο άνθρωπο, πρέπει να δώσεις λίγη παραπάνω σημασία έτσι ώστε να κάνεις μια σωστή αγορά. Επίσης αν δοκιμάσεις κάποιο άρωμα πάνω σου και δεν ταιριάζει με το δέρμα σου, τότε σίγουρα χρειάζεσαι κάποια επιπλέον γνώμη έτσι ώστε να σε μυρίσει και να σου δώσει τη γυναικεία γνώμη της!

5. Αν είσαι διστακτικός στην επιλογή έντονων αρωμάτων

Επέλεξε ένα άρωμα που να προσδίδει φρεσκάδα και καθαριότητα χωρίς να είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Τα αρώματα με νότες από εσπεριδοειδή, σύκο ή λεβάντα χωρίς όμως να είναι πολύ σοφιστικέ είναι τα κατάλληλα για σένα. Προτίμησε κάποιο άρωμα με λίγα συστατικά και πιο ξεκάθαρη μυρωδιά.

6. Αν σου αρέσει μια συγκεκριμένη γεύση ή μυρωδιά, προσπάθησε να την βρεις και στο άρωμά σου

Αν σου αρέσει το πικάντικο φαγητό, τότε επέλεξε ένα πιο περίπλοκο άρωμα με έντονες πιπεράτες νότες. Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά πικάντικα φαγητά, τείνουν να έχουν πιο αδύναμες αισθήσεις στη μυρωδιά και στη γεύση τους. Για το λόγο αυτό χρειάζονται ένα δυνατό και πιπεράτο άρωμα το οποίο να ταιριάζει και στις γευστικές τους προτιμήσεις.


Πηγή: manslife.gr
_