Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπορεί ο ήχος να επηρεάσει τη … γεύση του φαγητού μας; Δείτε το πρωτότυπο πείραμα!


Μπορεί ο ήχος που ακούει κάποιος όταν τρώει, να επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται της γεύση της τροφής που καταναλώνει εκείνη τη στιγμή;

Για να δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα οι συντελεστές της εκπομπής «BRITLAB» που προβάλλεται από το βρετανικό BBC, επινόησαν ένα απλό πείραμα, που μπορείτε να κάνετε κι εσείς εδώ και τώρα:

Φτιάξτε μια κούπα καφέ, καθίστε στον υπολογιστή και φορέστε τα ακουστικά σας. Προσπεράστε τα πρώτα λεπτά με τις εξηγήσεις και προχωρήστε το βίντεο στο 4′:05 και… πιείτε μερικές γουλιές από τον καφέ σας, ακούγοντας τον ήχο που παράγεται σε εκείνο το σημείο του βίντεο.

Προσοχή: Συνιστάται να μην κοιτάτε την εικόνα του βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Μετά από 1 λεπτό, ο πρώτος αυτός ήχος θα σταματήσει και αμέσως θα ξεκινήσει να ακούγεται ένας δεύτερος, διαφορετικός ήχος. Ξαναπιείτε μερικές γουλιές από τον καφέ σας, ακούγοντας πλέον το δεύτερο ήχο.


Η θεωρία λέει ότι η συχνότητα (υψηλή ή χαμηλή) ενός ήχου επηρεάζει το πόσο γευστικό είναι το ρόφημα ή η τροφή που καταναλώνει κανείς εκείνη τη στιγμή.

Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει, ότι πολλοί άνθρωποι όντως αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη γεύση, βάσει του ήχου που ακούν. Λέγεται, ότι αυτή είναι μια εξήγηση ως προς το γιατί το γεύμα στο αεροπλάνο είναι, σχεδόν για όλους, εντελώς άγευστο. Ο έντονος θόρυβος/βόμβος στην καμπίνα επηρεάζει τη γεύση σας!

Πηγή: iatropedia.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια