''Οι ευθύνες που δεν καταλογίζονται''

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr εστάλη επιστολή μέσω της οποίας γίνεται ανάλυση για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει η χώρα, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που έχουν
δημιουργηθεί.

Διαβάστε την επιστολή:

Κάθε χρόνο εκτός από τον Εθνικό εναέρο στόλο , οκτώ Canadair 215 τέσσερα Canadair 415 & 17 Πετζετέλ μισθώνουμε και δέκα ελικόπτερα , τρία βαρέως τύπου (Erickson ) χωρητικότητας 7 έως 10 tn εκ των οποίων τα δύο εδρεύουν στην Αττική και το άλλο στην Ανδραβίδα βάση του σχεδιασμού, επτά μεσαίου τύπου με κάδο χωρητικότητας 3,5  έως 4 tn , τα οποία εδρεύουν μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη , Ρόδο ,Χίο , Σάμο ,  Χανιά  Ηράκλειο , κλπ. με ημερομηνία άφιξης και ετοιμότητας από 5 Ιουνίου.

  Φέτος εκτός από τον υπέρ γερασμένο Εθνικό εναέριο στόλο για τον οποίο δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές ετοιμότητες , έχουν μισθώσει μέχρι σήμερα (μέσω NSPA με αδιαφανείς διαδικσίες ) μόνο τρία βαρέως τύπου Erickson έχοντας δύο στην Αττική και ένα στα Χανιά αφήνοντας την Πελοπόννησο χωρίς ελικόπτερο . Στα παραπάνω πρέπει προσθέσουμε τις σοβαρές ελλείψεις σε πυροσβεστικό προσωπικό που εκτός από τις ήδη υπάρχουσες προστέθηκαν φέτος και άλλες 350 λόγω  της fraport (επάνδρωση  Αεροδρομίων) σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές αποστρατείες άξιων και έμπειρων Αξιωματικών  και την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης ημετέρων
και χωρίς εμπειρία Ανώτατων Αξιωματικών και τις ελείψεις σε Πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα λόγω έλειψης κονδυλίων για συντήρηση , επισκευές και αντικαταστάσεις ελαστικών.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και την παντελή απουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη   είναι προφανές ότι ο μηχανισμός δασπυρόσβεσης παρόλο την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει.

Έστω και τώρα άν έχουν ίχνος ευθυξίας ο Τόσκας και η παρέα του πρέπει να παραιτηθούν πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα και καταστρέψουν ότι έχει απομείνει.
_