Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά το κυνήγι - Πόσο κοστίζουν οι άδειες

Ξεκινά το κυνήγι από τις 20 Αυγούστου, ενώ από μεθαύριο Δευτέρα 7 Αυγούστου ξεκινούν οι ανανεώσεις των αδειών θήρας, η τιμή των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ 106,69 ευρώ για την τοπική,
126,69 ευρώ για την περιφερειακή και 156,69 ευρώ για την γενική.

Τα πιο πάνω έγιναν γνωστά στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας, από τον πρόεδρο Παντελή Δρούγα, τον γενικό γραμματέα Κώστα Μούζο, τον ταμία Αργύρη Φράγκο καθώς και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Δημήτρη Μαλαπάνη.

Τα στελέχη του συλλόγου έκαναν γνωστό ότι για τη νέα κυνηγετική περίοδο θα ισχύσει η ρυθμιστική απαγορευτική διάταξη που προέκυψε μετά από συναντήσεις εκπροσώπων των κυνηγετικών οργανώσεων της χώρας μας, με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με εκπροσώπους των οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων.



Σχετικά με τις άδειες, τονίστηκε ότι η αύξηση κατά 2,5 ευρώ στην τιμή ανανέωσής τους αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου, με στόχο -όπως τονίστηκε- “την καλύτερη ασφάλιση των μελών μας”. Παράλληλα τονίστηκε ότι θα πρέπει να προσκομίζεται στο σύλλογο η παλιά άδεια καθώς και η άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου, η οποία να είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση ΚΟ6 που χορηγείται από την Αστυνομία. Εξ άλλου, αν έχουν τελειώσει οι σελίδες στο βιβλιάριο θήρας, προκειμένου να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενο το νέο βιβλιάριο, θα χρειαστούν καινούργια φωτογραφία τύπου ταυτότητας έγχρωμη, καθώς και να προσκομίσουν τις νέες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που έχουν στην κατοχή τους και είναι σε ισχύ προκειμένου αυτά να περαστούν στο νέο βιβλιάριο θήρας.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε, όσον αφορά τους νέους κυνηγούς, ότι “θα πρέπει να έχουν είτε άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου σε ισχύ στο όνομά τους ή βεβαίωση ΚΟ6 από την αστυνομία. Ο ενδιαφερόμενος, με ένα από αυτά τα δυο έγγραφα, συν ένα εκκαθαριστικό από ΔΟΥ ή βεβαίωση μονίμου κατοικίας και την ταυτότητα του, πηγαίνει στο Δασαρχείο και κάνει μια αίτηση για εξετάσεις. Μετά από τις εξετάσεις του Δασαρχείου προσκομίζει στο Σύλλογο την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου ή την βεβαίωση ΚΟ6,την βεβαίωση των εξετάσεων του Δασαρχείου και δυο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας έγχρωμες”.

Καταλήγοντας, τονίστηκε ότι θα πρέπει να γίνουν, αφ’ ενός οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στα κυνηγετικά σκυλιά για την προστασία τους από την λύσσα, αλλά και από τις άλλες ασθένειες και αφ' ετέρου η ηλεκτρονική σήμανσή τους (τοποθέτηση τσιπ), καθώς υπάρχουν διοικητικά και χρηματικά πρόστιμα για τους παραβάτες του συγκεκριμένου νόμου.

πηγή: eleftheriaonline
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια