Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χάρη σε ένα smart speaker αποφεύχθηκαν τα χειρότερα σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας


Σε ένα σπίτι κοντά στην Αλμπουκέρκη στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ κατέφθασε η αστυνομία την ώρα που ο σύζυγος απειλούσε τη γυναίκα του με ένα πιστόλι.

Πώς, όμως, κατάφεραν οι αστυνομικοί να φτάσουν την ώρα που διαδραματιζόταν το περιστατικό; Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας αποδόθηκε στα ανοικτά μικρόφωνα ενός smart speaker.

Σύμφωνα με το ABC News, ο δράστης, Εδουάρδο Μπάρος, φέρεται να είπε "Did you call the sheriffs?", ερώτηση που εισακούστηκε από το smart speaker και ελήφθη ως εντολή, με αποτέλεσμα να γίνει κλήση στον αριθμό επειγόντων περιστατικών 911, επιτρέποντας παράλληλα στους αστυνομικούς να ακούσουν από τα ανοικτά μικρόφωνα τι συνέβαινε εντός.

Σύμφωνα με τις αρχές, η συσκευή ίσως έσωσε δύο ζωές -στο σπίτι βρισκόταν και η κόρη του ζευγαριού. Ο Μπάρος, έπειτα από ώρες πολιορκίας, συνελήφθη. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Μανουέλ Γκονζάλες III, είπε χαρακτηριστικά πως «Η μη αναμενόμενη χρήση αυτής της τεχνολογίας για κλήση στα επείγοντα, ίσως έσωσε μια ζωή και σίγουρα διαφύλαξε μια μητέρα και την κόρη της από ένα πολύ βίαιο περιστατικό».

Το smart speaker ουσιαστικά αποτελεί έναν τύπο ασύρματου ηχείου και έξυπνης συσκευής που χρησιμοποιεί Wi-Fi ή Bluetooth επεκτείνοντας τη χρήση του πέρα από την αναπαραγωγή ήχου.

Βέβαια, άγνωστο παραμένει εάν επρόκειτο για το Amazon Echo ή το Google Home και αδιευκρίνιστο πώς θεωρήθηκε έγκυρη η εντολή, αφού ο δράστης σίγουρα δεν είπε "Alexa,..." ή "Ok Google,..." για να θεωρηθεί η πρότασή του εντολή.


Το Amazon Echo δεν έχει τεχνολογία αναγνώρισης φωνής. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει εάν η φωνή που δίνει τις εντολές είναι ένα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Μπορεί να δεχτεί εντολές από τον επισκέπτη του σπιτιού ή ένα παιδί ή... από το τελευταίο επεισόδιο του Law and Order.

Σε ένα άλλο περιστατικό, τον Ιανουάριο συσκευές Amazon Echo άρχισαν να παραγγέλνουν κουκλόσπιτα στο Amazon, ακούγοντας ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Σε αυτό, ο παρουσιαστής των ειδήσεων αναφερόταν στην απολαυστική ιστορία ενός 6χρονου κοριτσιού που έπεισε την Alexa, την ψηφιακή βοηθό του Amazon Echo, να της αγοράσει ένα καινούριο κουκλόσπιτο.

Ο παρουσιαστής είπε «Alexa, παρήγγειλέ μου ένα κουκλόσπιτο» και στα σπίτια των τηλεθεατών με το Amazon Echo άρχισαν να παραγγέλνουν κουκλόσπιτα από τις γειτονιές του Σαν Ντιέγκο. Η Amazon απάντησε, αναγνωρίζοντας πως η υποβολή παραγγελιών στο Amazon είναι ενεργοποιημένη εκ προοιμίου, μπορεί όμως να απενεργοποιηθεί και να απαιτεί κωδικό επιβεβαίωσης πριν υποβληθεί μια παραγγελία με φωνητική εντολή. Επίσης, προσέφερε επιστροφή χρημάτων σε όλες τις παραγγελίες που υποβλήθηκαν κατά λάθος...


Πηγή: tech.in.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια