“Μάχη” Τσίπρα - Μητσοτάκη για το “Noor 1”

Η υπόθεση Γιαννουσάκη και η συνομιλία του με τον Π. Καμμένο αλλά και θέματα τρομοκρατίας με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Politico, βρέθηκαν στο επίκεντρο σφοδρής
αντιπαράθεσης ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός στήριξε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας απορρίπτοντας παράλληλα, το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για το θέμα αυτό με το επιχείρημα ότι η υπόθεση ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
«Είναι άστοχο  όσο η υπόθεση είναι στην Δικαιοσύνη», ανέφερε και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει εκεί όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του.
Στη δευτερολογία του ο Αλ. Τσίπρας κάλυψε και τον Παύλο Πολάκηγια τις αναρτήσεις του και επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη για τη συνέντευξη στο Politico, κατηγορώντας τον ότι ξέπλυνε τη Χρυσή Αυγή.
Αλ. Τσίπρας - βουλή
«Μην μου κουνάτε το δάχτυλο εμένα για την Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε τότε την κυβέρνηση», σχολίασε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Επέμεινε δε, στην άποψη ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα «με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε μήτρα την άκρα αριστερά».
Σε ότι αφορά στην οικονομία, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη συμφωνία και καταλόγισε ένδεια θέσεων στη ΝΔ. «Αν δεν είναι αρκετό για σας, εμάς μας αρκεί που το αναγνωρίζουν οι αγορές», είπε και αναρωτήθηκε πως «αφού –όπως λέει η αντιπολίτευση- δεν πήραμε τίποτα γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ομολόγων, γιατί μας αναβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης αφού "φάγαμε πέντε γκολ";». Παραλλήλισε δε, τη λογική της ΝΔ με αυτή του Μπακαλόγατου και απάντησε στην κριτική που δέχθηκε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφίζουν όλα για την καρέκλα. «Οι βουλευτές δεν γεννήθηκαν για να καθίσουν στην καρέκλα, αν χρειαστεί θα γυρίσουν στην βιοπάλη, αλίμονο σε κάποιους άλλους»,  ανέφερε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών.
Για ασύστολα ψέματα τον κατηγόρησε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το 4ο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» σημείωσε ο πρόεδρος της και απευθυνόμενος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Εσείς ψηφίσατε την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου». Όταν βουλευτές ακούστηκε να σχολιάζουν « πάλι τα ίδια», ο κ. Μητσοτακης, τους είπε: «Δεν είναι πάλι τα ίδια γιατί κάποιοι φτωχοί άνθρωποι καλούνται να πληρώσουν. Για αυτούς δεν είναι πάλι τα ίδια».
Κυρ. Μητσοτάκης - βουλή
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση επειδή έχει ένα βεβαρυμένο παρελθόν και σχολίασε πως η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές.
Παρεμβαίνοντας και η κ. Γεννηματά είπε ότι όντως η βία και η τρομοκρατία δεν είναι υπόθεση της ακροαριστεράς αλλά υπάρχει και ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή.    
Κόντρα Καμμένου - Βορίδη για τον Γιαννουσάκη και το Noor 1  
Στις κατηγορίες περί αντιθεσμικής παρέμβασης στην υπόθεση Γιαννουσάκη απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμενος, προκαλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής ή αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του.
Αφορμή στάθηκε η παρέμβαση του Μάκη Βορίδη που υποστήριξε ότι σε αυτή την υπόθεση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι «απολογούμενος και όχι κατήγορος».
«Εδώ μιλάμε πολιτικά, με απειλείτε; Αν «έχετε τα άντερα» καταθέστε πρόταση μομφής ή πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής», είπε ο Πάνος Καμμένος. Στην ομιλία του ανέφερε πως ο ισοβίτης Γιαννουσάκης επιβεβαίωσε στην τηλεφωνική τους επικοινωνία όσα είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη τον Ιούλιο του 2015 και επανέλαβε τους ισχυρισμούς για ταύτιση της ΝΔ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. «Εγώ δεν αμείβομαι από τον κ. Μαρινάκη», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης στην απάντηση του προς τον Υπ. Εθνικής Άμυνας..

antenna.gr
_