Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θάνου κατά Ένωσης Δικαστών: Παίζουν κομματικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν ακραία φρασεολογία

Επικριτική ως προς τη στάση που επιδεικνύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία είχε καταγγείλει «συστηματική προσπάθεια υποταγής και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», εμφανίστηκε σήμερα η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δήλωσε: «Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».

Και πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι θεώρησαν πως με αυτόν τον τρόπο προστατεύουν ένα εκ των μελών τους. Δεν θα πρέπει να επιλέγουν αυτόν τον τρόπο άμυνας, είναι λάθος. Θα πρέπει ο ίδιος (ενν. ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων) να ζητήσει να γίνει δικαστική έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Εξάλλου, η κυρία Θάνου σχολίασε καυστικά και την παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ, Νικολάου Σακελλαρίου, σημειώνοντας: «Ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο Πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του».

Συνέχισε δε: «Ο δικαστής κρίνει με βάση τον νόμο και τα στοιχεία της δικογραφίας, δεν πρέπει να κρίνει όμως απομονωμένος από την κοινωνία, πρέπει να μετρά και τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των αποφάσεών του».

Κληθείσα, παράλληλα, να σχολιάσει τo σενάριο περί δημιουργίας Συνταγματικού Δικαστηρίου, η πρώην ανώτατη δικαστικός είπε: «Είναι υπό μελέτη το ζήτημα. Υπάρχει διάχυτος συνταγματικός έλεγχος. Πρέπει με μεγάλη προσοχή να γίνει όποια αλλαγή στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος».

Τέλος, για την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, η κυρία Θάνου σχολίασε ότι «αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».

Πηγή:newsbomb.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια