Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί δεν έγιναν προσαγωγές από τη Βουλή - Όλο το παρασκήνιο

Μόλις τα δεκαέξι μέλη του Ρουβίκωνα έγιναν αντιληπτά από τους αστυνομικούς, μία διμοιρία της ΥΜΕΤ, που ήταν στο σημείο άμεσα προσέγγισαν το σημείο και μπλόκαραν τους αναρχικούς πριν
εξαφανιστούν.
Από εκείνη την ώρα, όμως, και μετά ξεκίνησαν οι... διαπραγματεύσεις. Διαπραγματεύσεις για το εάν τα δεκαέξι άτομα θα προσαχθούν ή όχι.
Αρχικά ο Αττικάρχης, λένε οι πληροφορίες του bloko.gr, έδωσε εντολή να προσαχθούν άπαντες, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε να ερωτηθεί και ο φρούραρχος της Βουλής. Περιπολικά άρχισαν να καταφθάνουν στο κοινοβούλιο, για να παραλάβουν τους προσαχθέντες, αλλά...

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο φρούραρχος της Βουλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής κι εκείνος με τη σειρά του λέγεται ότι επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Ύστερα από όλα αυτά τα τηλεφωνήματα και τις διαβουλεύσεις, δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς απλά να καταγράψουν τα στοιχεία των μελών του Ρουβίκωνα και να τα αφήσουν να αποχωρήσουν.

Αστυνομικοί επικοινώνησαν με το bloko.gr εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη τού περιστατικού, λέγοντας "αν είναι έτσι, γιατί μας βάζουν και τρέχουμε για να τους πιάσουμε;"


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια