Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατεδαφίστηκε η μάντρα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού επί της οδού
Γρ. Λαμπράκη.
Την ίδια στιγμή, παραδόθηκε στον Δήμο Κορυδαλλού μια μεγάλη έκσταση, όπου θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του, το έργο της κατεδάφισης είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πρωτοβουλία του υπουργού επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της περιοχής, την οποία έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Ήδη έως σήμερα είχαν κατεδαφιστεί τρεις πτέρυγες των φυλακών, ενώ μία από αυτές έχει μεταφερθεί σε νέο κτίριο δίπλα στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Το 2008 οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν σε νέο κατάστημα του Ελαιώνα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης.
Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Χάρη Καστανίδη, παραχωρήθηκαν στον δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών.
ΕUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Την 1η Οκτωβρίου 2013 με διάφορες προφάσεις «πάγωσε» το έργο της κατεδάφισης, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητούσε να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και η παραχώρηση της έκτασης στον δήμο.
Τον Μάρτιο του 2017 έγινε επανέναρξη των εργασιών και η κατεδάφιση της τρίτης πτέρυγας.
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια