Γιαννουσάκης: Με επισκέπτονταν πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη φυλακή

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά κατά πλειοψηφία 3-2 η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και
των οκτώ ετών τις οποίες εκτίει για την υπόθεση του "Noor-1".

Δυο μέλη της σύνθεσης είχαν την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με όρους.

«Καλή τύχη» του ευχήθηκε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όταν έληξε τη συνεδρίαση, προσθέτοντας πως «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη ζωή σας».

Νωρίτερα, ο κ. Γιαννουσάκης σε νέα τοποθέτηση του στο δικαστήριο, επανερχόμενος στις καταγγελίες του ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσίευμα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη φυλακή για να με πείσει να αλλάξω την κατάθεσή μου. Είναι όμως ερασιτέχνες, λασπολόγοι, γιατί ούτε από την Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να με επισκεφθεί. Αντίθετα έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκπρόσωπο τύπου των εκβιαστών».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Καμμένου και τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον ισοβίτη, ο γραμματέας τους ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε «η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της σοβαρά και να κληθεί από τον εισαγγελέα ο υπουργός να δώσει όλα τα στοιχεία».

skai.gr

_