Θεσσαλονίκη: «Άδειαζαν» σπίτια την ώρα που οι ένοικοι ήταν στη... λαϊκή

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 39 χρόνων, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε διαμερίσματα περιοχών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες στα μέσα Μαρτίου 2017 σύστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών από διαμερίσματα με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και αντικλειδιών, έχοντας επιφορτιστεί με διαφορετικό ρόλο ο καθένας, καθώς ο 28χρονος κρατούσε τσίλιες και ο δέυτερος έμπαινε στα σπίτια.

Μάλιστα, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, έμπαιναν στα σπίτια, σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία διεξάγονταν λαϊκές αγορές, ώστε να είναι πιο πιθανή η απουσία ενοίκων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο σπίτι του 39χρονου και στο αυτοκίνητο του 28χρονου και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία και κοσμήματα, των οποίων οι κάτοχοι αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: seleo

_