Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλαλούμ στην επιχείρηση σύλληψης του ταμπουρωμένου - Δεν ακολούθησαν το πρωτόκολλο

Έντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους ανώτερους αξιωματικούς τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στη λεωφόρο Κατεχάκη, ύστερα από την αποτίμηση τής επιχείρησης για τη σύλληψη
του 50χρονου, που είχε ταμπουρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.
Μόλις οι πρώτοι αστυνομικοί διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων ότι ο δράστης έχει μπει στο σπίτι του και αρνείται να παραδοθεί, άμεσα κατέφθασαν στο σημείο μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΖΗΤΑ, πληρώματα περιπολικών, μία ΟΠΚΕ, αλλά και τρεις διαπραγματευτές και αξιωματικοί.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες, ο 50χρονος έμενε πίσω από την κλειστή γκαραζόπορτα, με τους αστυνομικούς να τον καλούν να παραδοθεί. Όταν πια έφθασε και ο εισαγγελέας και τελικά ο 50χρονος παραδόθηκε, χωρίς να γίνει εισβολή των δυνάμεων, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι.

Εκεί, σύμφωνα με τις πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, ξεκινούν τα προβλήματα.

Χωρίς να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο, ένστολοι από διάφορες υπηρεσίες ξεκίνησαν τις έρευνες στο εσωτερικό. Εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο, δεκαπέντε πιστόλια, πέντε κυνηγετικές καραμπίνες, ένα πολεμικό τυφέκιο, ναυτικές φωτοβολίδες.

Χωρίς, όμως, να περιμένουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πήραν τα ευρήματα με γυμνά χέρια -όπως αναφέρουν πηγές του bloko.gr- και τα μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όταν, μάλιστα, λίγο αργότερα ο αξιωματικός, που έχει αναλάβει την υπόθεση, τους ζήτησε να δώσουν αποτυπώματα, προκειμένου να αποκλειστούν τα δικά τους κατά τη διερεύνηση στη ΔΕΕ (αφού ακόμα δεν γνώριζαν πολλά για τον 50χρονο δράστη και το οπλοστάσιό του), οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί λέγεται ότι αντέδρασαν.

Αρνήθηκαν να δώσουν τα αποτυπώματά τους, τουλάχιστον ορισμένοι, και μάλιστα λέγεται ότι κάλεσαν και συνδικαλιστές αστυνομικούς, προκειμένου να εκφράσουν τα παράπονά τους για την κακή -όπως τη χαρακτήρισαν- συμπεριφορά των ανωτέρων τους.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν στο bloko.gr ότι το περιστατικό αποδεικνύει πως το... πάθημα του Παλαιού Φαλήρου (με το ληστή στην ντουλάπα) δεν έχει γίνει μάθημα.
Και αυτή τη φορά φαίνεται να μην υπήρξε ο αξιωματικός, επικεφαλής σκηνής, που θα έδινε σαφείς οδηγίες για το χειρισμό της υπόθεσης, με αποτέλεσμα οι ένστολοι να μην λειτουργήσουν βάσει του πρωτοκόλλου.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια