Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί χωρίς μπαταρία είναι πλέον γεγονός!


Το πρώτο κινητό τηλέφωνο που δεν χρειάζεται μπαταρία για να λειτουργήσει, είναι πλέον γεγονός!

Αν και η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, οι ερευνητές δηλώνουν αισιόδοξοι.

Ο τρόπος που καταφέρνει να αντικαθιστά την παροχή ενέργειας από τη μπαταρία, δεν είναι άλλος από το να παίρνει ενέργεια είτε από τα ραδιοσήματα που εκπέμπει ένας σταθμός βάσης σε απόσταση έως δέκα μέτρων, είτε από το φως του περιβάλλοντος με τη χρήση μιας ενσωματωμένης μικροσκοπικής ηλιακής κυψέλης, με μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού.


Η νέα τεχνολογία αναλύεται λεπτομερώς σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο πρόγραμμα του Συλλόγου για τον Υπολογισμό Μηχανημάτων στις Διαδραστικές, Κινητές, Φορητές και Ευρέως Διαδεδομένες Τεχνολογίες. Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και μηχανικοί υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Σιάλμ Γκολακότα, πραγματοποίησαν, εκτός από απλές, και κλήσεις Skype από το χωρίς μπαταρίες τηλέφωνό τους.

Το βασικό «τρικ» των ερευνητών ήταν ότι κατάργησαν ένα άκρως ενεργοβόρο χαρακτηριστικό των περισσότερων κινητών τηλεφώνων: τη μετατροπή των αναλογικών σημάτων που μεταφέρουν τον ήχο, σε ψηφιακά δεδομένα που η συσκευή μπορεί να «καταλάβει».


Αυτό που επιθυμούν για το μέλλον, είναι να επιχειρήσουν να δώσουν πρόσθετες δυνατότητες στο χωρίς μπαταρία τηλέφωνο, όπως μία οθόνη και την παρακολούθηση (streaming) βίντεο.



Πηγή: cnn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια