Παπαγγελόπουλος για δικαστές: Εχουν αντικυβερνητική διάθεση

Νέα, σφοδρή επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στους δικαστές. Προβληματίζονται 

στην Ένωση Εισαγγελέων γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει τα τελευταία χρόνια, αναρωτήθηκε.
"Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές Ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή . Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία."
"Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;", σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε διημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και προσέθεσε:
"Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ' ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα".
Φωτό: Ευρωκίνηση

thetoc.gr
_