Αστυνομική εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών - επισκεπτών της Αθήνας

Εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών - επισκεπτών της Αθήνας ξεκίνησε με τίτλο «Stay safe in the

 city of Athens» η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή και περιήγηση όσων επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

Για τον σκοπό αυτό στήθηκε ειδικό περίπτερο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το οποίο διανέμει την Πέμπτη ενημερωτικό φυλλάδιο, στην αγγλική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες, αλλά και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση των τουριστών στην πόλη της Αθήνας.

«Περιπολούν αστυνομικοί με ποδήλατα, που δρουν άμεσα και με ευελιξία. Η δράση αυτή δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και τα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ασφαλής, που μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες» τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αυτό, μέσω τουρισμού, μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τόνισε ότι η Αθήνα είναι μια όμορφη και ασφαλής πόλη και η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. «Η ΕΛ.ΑΣ εγγυάται την ασφάλεια, κι αυτό επικοινωνεί σήμερα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, είπε ότι «έχει αναπτυχθεί αστυνομική δράση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το κέντρο εξυπηρέτησης επισκεπτών της Αθήνας έχει εξυπηρετήσει έως τώρα περίπου 11.000 άτομα. Υπάρχει συνεργασία με τα ξενοδοχεία, από τα οποία επίσης μοιράζονται τα ενημερωτικά φυλλάδια».

tovima.gr

_