Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μόρια: Ένα καζάνι που βράζει σε ένα νησί γεμάτο προβλήματα

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της ΠΟΑΣΥ και την ανακοίνωση της για τις ελλείψεις στο ΠΡΟΚΕΚΑ που το καθιστούν ουσιαστικά μη λειτουργικό, οι φόβοι επαληθεύτηκαν. Τα επεισόδια
εκδηλώθηκαν μόνο 4 μέρες αργότερα.
Στον απόηχο των επεισοδίων το κέντρο επισκέφτηκαν το μέλος της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας της ΠΟΑΣΥ και μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης ΚΟΚΟΝΑΣ Αριστείδης μαζί με το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου ΚΟΖΑΔΙΝΟ Απόστολο.
Η κατάσταση συνεχίζει να είναι τεταμένη και οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί προσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την ησυχία και τάξη. Χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και σκελετοί κρεβατιων για να φραξουν τρύπες στην περίφραξη! Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Μόριας είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτο καθώς οι ροές μεταναστών από την Τουρκία αυξάνονται σταδιακά έχοντας φθάσει κατά μέσο όρο τις 80 αφίξεις.
Η έκρυθμη κατάσταση μαζί με το λιγοστό προσωπικό του νησιού, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαρκή για να βγουν εποχούμενες περιπολίες σε πολλά περιφερειακά τμήμα αλλά και τις επιπτώσεις του σεισμού και την διάθεσή δυνάμεων στην Βρυσα επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το πρόσφατο πρόβλημα της έλλειψης καυσίμων! Αφού έληξε η σύμβαση και δέχτηκαν χορηγίες από δήμο και πυροσβεστική είναι στην αναζήτηση άλλης πηγής.

Άμεση ήταν η αντίδραση με έκδοση διαταγής για ενίσχυση των Υπηρεσιών αλλά αδαπανως για το δημόσιο.

Αναμένουμε να δούμε πόσοι συνάδελφοι δήλωσαν επιθυμία. Άλλη μία φορά έπρεπε πρώτα να εκδηλωθούν προβλήματα, ακόμα και αν το πανελλήνιο όργανο μας, η ΠΟΑΣΥ, το είχε επισημάνει με επίσημη ανακοίνωση για να κινηθεί έστω και λίγο ο μηχανισμός. Η λύση δεν βρίσκεται μόνο όμως στο προσωπικό αλλά χρειάζεται επειγόντως βελτίωση των υποδομών και διαδικασιών ώστε να προστευονται σε κάθε περίπτωση τόσο οι συνάδελφοι αλλά και οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνται στις δομές αυτές.
Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης


ekathess.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια