Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζευγάρι Αλβανών είχε… στήσει παράνομο οίκο ευγηρίας στους Φιλιάτες!

Μια «επιχείρηση» αρκετά επικερδή είχε στήσει ζευγάρι Αλβανών στους Φιλιάτες, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη ηλικιωμένων κατοίκων της κωμόπολης για φροντίδα.


Τελικά όμως δεν ευτύχησαν να… μακροημερεύσουν, αφού έπεσαν στο «δόκανο» των Αρχών!
Ο 50χρονος άνδρας και η 48χρονη γυναίκα, αλλοδαποί και ο δύο, είχαν φτιάξει έναν μικρό… οίκο ευγηρίας σε υπόγειο διαμέρισμα στους Φιλιάτες, στο οποίο είχαν βάλει τρεις ηλικιωμένους για να τους φροντίζουν, όμως τους είχαν εγκαταλείψει ουσιαστικά αβοήθητους. 

Παράλληλα, η γυναίκα εκτελούσε και χρέη αποκλειστικής νοσοκόμας για τους άτυχους ηλικιωμένους, χωρίς όμως να διαθέτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις, δηλαδή πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια εργασίας ή πιστοποιητικό υγείας, ενώ δεν ήταν φυσικά καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων. 

Τελικά, η παράνομη δραστηριότητα του ζεύγους έγινε αντιληπτή και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης και παραβάσεις νόμων που αφορούν στους οίκους ευγηρίας και στις αποκλειστικές νοσοκόμες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι ηλικιωμένοι που «φρόντιζαν» μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Άλλες συλλήψεις

Εκτός από το ζευγάρι των Αλβανών, είχαμε σε όλη την Ήπειρο και μία σειρά ακόμα από συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Πιο αναλυτικά, στην Άρτα συνελήφθη ένας 34χρονος επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από την Κόρινθο για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Παράλληλα, στο Καναλάκι Πρέβεζας συνελήφθη ένας 43χρονος επειδή είχε στο σπίτι του τέσσερις συσκευασίες οι οποίες περιείχαν κατεργασμένα φυτικά αποσπάσματα αφορολόγητου καπνού συνολικού βάρους 54 κιλών και 49 γραμμαρίων. Επίσης στην Πρέβεζα, συνελήφθη ένας 47χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του 12,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τέλος, στο Νεοχώρι Ιωαννίνων είχαμε τη σύλληψη 59χρονου άνδρα επειδή στην επιχείρησή του απασχολούσε ως εργάτες δύο Αλβανούς οι οποίοι δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα μας.
proinoslogos.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια