Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μάχη κληρονόμων στον «Καρέλια», για μετοχές 90 εκατ. ευρώ

Νέα μέτωπα ανοίγουν στον πόλεμο μεταξύ των μετόχων της ιστορικής καπνοβιομηχανίας «Καρέλια», καθώς στην αντιπαράθεση για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας προστίθενται
τώρα ζητήματα κληρονομικών διαφορών. Οι εξελίξεις μπορεί να διευκολύνουν μελλοντικά την άλωση της εξαιρετικά κερδοφόρου εταιρείας από κάποια πολυεθνική του κλάδου.
Όπως αποκαλύπτεται, δικαστική διαμάχη βρίσκεται εν εξελίξει για την κυριότητα του μειοψηφικού πακέτου μετοχών (45%), το οποίο κατέχουν τώρα η Ιωάννα Καρέλια και Μίνα Σπυροπούλου, σύζυγος και θυγατέρα αντίστοιχα του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Καρέλια. Μέρος αυτού του πακέτου διεκδικεί η Ινώ Καρέλια, αδελφή του Κωνσταντίνου, η οποία μάλιστα έχει δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό στα δικαστήρια.
Αυτό το 45% των μετοχών κατείχε ο Ιωάννης Καρέλιας, συνιδρυτής της εταιρείας. Το άφησε με διαθήκη στον γιό του Κωνσταντίνο, χωρίς να δώσει μερίδιο στην κόρη του Ινώ, η οποία ζητά τώρα την «νόμιμο μοίρα» – το ελάχιστο που δικαιούται ως κόρη του εκλιπόντος.
Το ποσοστό που της αντιστοιχεί είναι περίπου 11%. Η τρέχουσα αξία αυτού του πακέτου μετοχών ( με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή) είναι 90 εκατομμύρια ευρώ.
Η Ινώ Καρέλια εμφανίσθηκε στο προσκήνιο με επιστολή της, κατηγορώντας τις αντιδίκους της (σύζυγο και κόρη του αδελφού της) ότι με τις ενέργειες τους δυσφημούν την εταιρεία και την οικογένεια.
Αφορμή ήταν η στάση των δύο κατόχων του 45%, οι οποίες απείχαν της ψηφοφορίας στη ΓΣ ττης εταιρείας και εν συνεχεία με επιστολή τους έθεσαν θέμα κακοδιαχείρισης της καπνοβιομηχανίας, απειλώντας εμμέσως ότι θα ζητήσουν διαχειριστικό έλεγχο.
Επισημαίνεται ότι ο «Καρέλιας» είναι από τις πιο κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις, δίνει στους μετόχους του υψηλότατο μέρισμα και μοιράζει επίσης στους εργαζομένους του μεγάλα bonus.
Πηγή: sofokleousin.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια