Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζάκυνθος: Δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και στους 8

Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της άσκησης ποινικής δίωξης στους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για το φόνο του 22χρονου αμερικανού στο Λαγανά. Η Εισαγγελέας
ήταν καταπέλτης, απευθύνοντας σε όλους την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι οκτώ επέστρεψαν στα κρατητήρια όπου και θα παραμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης. Εκείνη την ημέρα θα μεταφερθούν στον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου ο δικηγόρος του 34χρονου ημεδαπού, όπως αναφέρει το imerazante.gr, δήλωσε:

«ο πελάτης μου δηλώνει συντετριμμένος από το γεγονός. Πρόκειται για παιδί με λευκό ποινικό μητρώο αφού προγενέστερα δεν είχε ποτέ ενοχλήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ούτε για μια απλή παράβαση του ΚΟΚ. 

Δηλώνει ότι ενεπλάκη στο γεγονός, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αυτός που προκάλεσε στον 22χρονο εκείνα τα χτυπήματα στο κεφάλι που είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νημα της ζωής».
Εν τω μεταξύ έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό η αιτία του άγριου ξυλοδαρμού του νεαρού από τις ΗΠΑ. Όπως γίνεται γνωστό όλα έγιναν για μία... σέλφι που έβγαλε ο νεαρός και η παρέα του με μία από τις σερβιτόρες του μπαρ. Αυτή την πράξη θέλησαν να "τιμωρήσουν" οι μπράβοι και ο μπάρμαν του καταστήματος και επιτέθηκαν στον Jaward -Bakari Henderson από το Ώστιν ξυλοκοπώντας τον μέχρι θανάτου.
Αυτά καταγράφει το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ που έχει στην διάθεσή της η αστυνομία και οδήγησε και στην σύλληψη των δραστών.
Το βίντεο δείχνει τον 22χρονο με την παρέα του, ακόμα δύο Αμερικανούς, να διασκεδάζουν στο μπαρ, όπου το επίμαχο βράδυ γινόταν σερβικό πάρτι.
Κάποια στιγμή φαίνονται να βγάζουν σέλφι με την σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο.
To θύμα έριξε σφαλιάρα στον Σέρβο μπράβο εκείνος τον χτυπάει με ένα μπουκάλι μπύρα και ακολουθεί η σύρραξη.
Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα. 

Η έκθεση του ιατροδικαστή 

Το θύμα όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προήλθαν από τα  χτυπήματα.
Είναι αξιοσημείωτο πως όλη η επίθεση δεν κράτησε πάνω από μισό λεπτό! 
Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα για την υπόθεση. Ενας Ελληνας και επτά σερβικής καταγωγής.
Τα βίντεο του ξυλοδαρμού… θανάτου των 30 δευτερολέπτων ανέδειξαν έξι ακόμη δράστες.

thetoc.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια