Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

474 περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων ερευνούν οι αστυνομικοί - Εξιχνίασαν 47 και συνέλαβαν 12 άτομα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, με τις μεθόδους των ψευδών αναγνωρίσεων πατρότητας και των εικονικών γάμων, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, που προχώρησαν στις
συλλήψεις δώδεκα ατόμων, μεταξύ των οποίων και της φερόμενης αρχηγού, μίας 59χρονης λογίστριας στο επάγγελμα.
Στο κύκλωμα κατηγορούνται ότι εμπλέκονται και τέσσερις συμβολαιογράφοι, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν 474 υποθέσεις και έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία τους άλλα 76 άτομα.

Επιπλέον, αναζητούνται ένας 38χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 30χρονη ημεδαπή, ως συνεργοί τους.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας και κατάρτισης ενσήμων, της απάτης, της δωροδοκίας υπαλλήλου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Πιο αναλυτικά, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε η 59χρονη, η οποία μαζί με τον 38χρονο δικηγόρο, προσέγγιζαν απευθείας και μέσω των λοιπών συνεργών τους ημεδαπές γυναίκες τις οποίες έπειθαν έναντι αμοιβής, να δηλώνουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπό υπήκοο.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, δραστηριοποιούνταν στην απόκτηση όλων των προαπαιτούμενων μέχρι την τελική έκδοση της άδειας διαμονής, ενώ σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κατείχαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι καθ' υπόδειξη προέβαιναν στις απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις. 

Τέλος, την διεκπεραίωση των υποθέσεων αναλάμβανε ο 38χρονος δικηγόρος.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε για την πλήρη αποδόμηση του δικτύου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 έρευνες σε σπίτια και γραφεία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από έγγραφα, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, σφραγίδες και φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν 47 περιπτώσεις ψευδών πράξεων αναγνώρισης πατρότητας τέκνων ημεδαπών μητέρων.

Σε βάρος της 59χρονης εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Μανώλης Ασαριώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια