Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο εδώλιο 20 κατηγορούμενοι για πώληση ναρκωτικών σε Πελοπόννησο και Αττική

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του κυκλώματος που φέρεται ότι

 πωλούσε κοκαΐνη και χασίς, κυρίως δικής τους καλλιέργειας, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής.
Στο εδώλιο κάθονται 20 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών οι δύο φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής ομάδας: ένας 38χρονος από τη Μεσσήνη που έμενε στον Ανεμόμυλο και ένας 34χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο, ο οποίος είχε ξεφύγει πέρυσι στις 17 Ιανουαρίου από μπλόκο της Αστυνομίας στη Βελιγοστή, χτυπώντας περιπολικά με το αυτοκίνητό του. 
Χθες, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν οι 13 από τους 14 παρόντες μάρτυρες κατηγορίας. Οι 11 από αυτούς ήταν αστυνομικοί οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στο μπλόκο που στήθηκε για να συλλάβουν τον 34χρονο πέρυσι στη Βελιγοστή, αλλά και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων, πέρυσι το Μάιο. Ο βασικός ωστόσο μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, θα εξεταστεί τη Δευτέρα, οπότε και συνεχίζεται η δίκη. 
Οι δύο άλλοι μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν χθες ήταν ιδιώτες οι οποίοι γνωρίζονται με έναν εκ των κατηγορουμένων και φέρονται ότι αγόραζαν από αυτόν χασίς. Και οι δύο πάντως, αν και παραδέχτηκαν ότι είχαν καπνίσει μαζί του χασίς, αρνήθηκαν πως είχαν ποτέ αγοράσει. 

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οι κατηγορούμενοι μέσω των συνηγόρων τους αρνήθηκαν χθες ότι λειτουργούσαν σαν ομάδα για να πουλάνε ναρκωτικά, αλλά υποστήριξαν ότι μοιράζονταν μικρές ποσότητες γιατί είναι τοξικομανείς. Αλλοι, εν τω μεταξύ, αρνήθηκαν ότι είχαν την παραμικρή συμμετοχή. Οι κατηγορίες άλλωστε που αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα βαριές και αν αποδειχτούν κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, καθώς βαρύνονται με το κατ' επάγγελμα (ζούσαν δηλαδή από αυτό), και με την επιβαρυντική περίσταση ότι επεδίωκαν να αποκομίσουν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 20 οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο, μόνο ένας από αυτούς δεν κατηγορείται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι 16 είναι προφυλακισμένοι. 
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πέρυσι το Μάιο, ενώ από πέρυσι στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και συλλήψεις μελών για καλλιέργεια χασίς και ναρκωτικά. Σύμφωνα δε με τις αστυνομικές και ανακριτικές αρχές, υπολογίζεται ότι το διάστημα που τους παρακολουθούσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι κατηγορούμενοι είχαν διακινήσει πάνω από 25 κιλά χασίς και πάνω από 5 κιλά κοκαΐνης, αποκομίζοντας κέρδη που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.

ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΒΕΛΙΓΟΣΤΗ
Οι δύο από τους μάρτυρες αστυνομικούς οι οποίοι κατέθεσαν χθες, εισέφεραν στο δικαστήριο στοιχεία για το μπλόκο στη Βελιγοστή -αν και γι' αυτό θα γίνει ξεχωριστή δίκη που αναμένεται το Σεπτέμβριο. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως ο 34χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο μετέφερε ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ξημερώματα στις 17 Ιανουαρίου πέρυσι, του έκλεισαν το δρόμο στα διόδια της Βελιγοστής γύρω στις 4.30 το πρωί και εκείνος επιχείρησε να ξεφύγει πέφτοντας πάνω στα περιπολικά. Ο ένας από τους αστυνομικούς κατέθεσε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τις ρόδες της ΒΜW που οδηγούσε ο αυτοκινητιστής, αλλά αυτός κατόρθωσε με σκασμένα λάστιχα να φτάσει ως το Λεοντάρι. Οταν δε οι συνήγοροι του 34χρονου ρωτούσαν για το πόσο βέβαιος μπορεί να είναι ο αστυνομικός πως μετέφερε ναρκωτικά, αυτός απάντησε ότι προκύπτει και από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ότι ανέβηκε αυθημερόν στην Αθήνα, πήρε κάπου 250 - 500 γραμμάρια κοκαΐνη από έναν από τους Αλβανούς κατηγορούμενους και επέστρεφε στο χωριό του. 
Και οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι κατέθεσαν χθες για το συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρθηκαν και στη συμβολή του 39χρονου από την Αμφιθέα, στο αυτοκίνητο του οποίου φέρεται ότι επιβιβάστηκε στη συνέχεια ο αυτοκινητιστής, αλλά λίγη ώρα αργότερα έπεσαν πάνω σε αστυνομικό μπλόκο στο Λεοντάρι, πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε στο δάσος, ενώ ο 39χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Λίγη ώρα μετά, σε ένα στάβλο εκεί κοντά, οι αστυνομικοί βρήκαν παρατημένη και την BMW, στο κεντρικό ταμπλό της οποίας κοντά στο ραδιόφωνο υπήρχε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου εκτιμούν πως έκρυβε ο αυτοκινητιστής το πακέτο με τα ναρκωτικά. 
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ
Χθες οι υπόλοιποι μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι κατέθεσαν, συμμετείχαν στις έρευνες που έγιναν στη διάρκεια της επιχείρησης για την εξάρθρωση του κυκλώματος, πέρυσι στις 30 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια λοιπόν των αστυνομικών ερευνών, που έγιναν σε σπίτια, αποθήκες, αγροκτήματα, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα χασίς βάρους 1.278,5 γραμμαρίων, 27 δενδρύλλια χασίς, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 158,2 γραμμαρίων, 3 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 6.240 ευρώ, 5 ζυγαριές ακριβείας, 3 κυνηγετικά όπλα, 10 φυσίγγια, 7 σουγιάδες, σπρέι πιπεριού, 39 κροτίδες, 4 οχήματα και πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Ν.Κ.- eleftheriaonline.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια