Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Από το Γιάννενα έφυγε το μήνυμα κατά της εγκληματικότητας: ''Δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι...''

Στην θρασύτητα και στο αδίστακτο των Αλβανών κακοποιών , που δεν δίστασαν να διασχίσουν με τα πόδια χιλιόμετρα ατελείωτα  , για να φτάσουν σε ερημικό βενζινάδικο 20 χιλιόμετρα έξω
από τα Ιωάννινα , μέσα στη νύχτα, να κολλήσουν στον ...κρόταφο το πολεμικό όπλο καλάσνικοφ, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, απάντησε με τον πιο καταλυτικό ,  παραδειγματικό και άμεσο τρόπο η Ελληνική Αστυνομία.




Γράφει η Δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού.


Οργανώθηκε και στην τελευταία λεπτομέρεια,για να μη γίνει το λάθος και για να μη γίνει το ολέθριο λάθος , όχι μόνο για την επιχείρηση αλλά και για την ζωή των αστυνομικών ,καθώς οι οπλισμένοι κακοποιοί δεν διστάζουν να τραβήξουν σκανδάλη όταν απειλούνται,
Ήταν θέμα τιμής για ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία, οι αδίστακτοι ληστές να συλληφθούν. Ήταν θέμα Εθνικής Ασφάλειας ,να περαστούν στα χέρια τους χειροπέδες και νοερά σε κάθε επίδοξο κακοποιό με καλάσνικοφ ή τοκάρεφ ή οτιδήποτε σκοτώνει ,προκειμένου να καταπατήσει και να λεηλατήσει.
Η Ελληνική Αστυνομία, από τα Γιάννενα , έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε πλευρά , ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι.
Από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα , που δεν περιορίστηκε στο να ενημερώνεται συνεχώς από τη νύχτα της ένοπλης ληστείας μέχρι τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων αδίστακτων κακοποιών , αλλά με εντολή του ειδικές μονάδες ανδρών από τη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στην αστυνομική  επιχείρηση , με σκοπό να συνδράμουν και να προστατέψουν τους συναδέλφους τους από τα τυχόν πυρά των ληστών, καθώς η επιχείρηση ήταν άκρως επικίδυνη. Μάλιστα ο κ. Τσουβάλας φρόντισε να σηκωθεί και ελικόπτερο εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, άσχετα αν δεν χρειάστηκε τελικά.
Τον Στρατηγό της Αστυνομίας Ηπείρου Κωνσταντίνο Σκούμα που είχε την ευθύνη της επιχείρησης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Γιάννη Βασιλάκο, που δεν κλείστηκε στο γραφείο περιμένοντας, αλλά ήταν δίπλα στους 70 και πλέον αστυνομικούς που κατάφεραν με την εμπειρία και το φρόνημά τους να εγκλωβίσουν τους επικίνδυνους και οπλισμένους ληστές την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη θέση. Δικαίως μετά το πέρας της επιχείρησης οι εικόνες των ανακουφισμένων αστυνομικών να αγκαλιάζονται μεταξύ τους άγγιξαν ιδιαιτέρως την ηγεσία, αλλά και τον ίδιο τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ , που με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδε το μήνυμα κατά της εγκληματικότητας να στέλνεται ηχηρά από την πατρίδα του.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια