Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Διαλυμένα τα πάντα στην ΕΛΑΣ κι έρχεται... εγκληματικότητα"

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι αστυνομικές υπηρεσίες στο νομό Ηρακλείου αφού το 


σχέδιο της αναδιάρθρωσης σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, απέτυχε παταγωδώς όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι συνδικαλιστές. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου η κατάσταση σε επίπεδο Κρήτης είναι δραματική. Όπως είπαν όλα τα νέα αστυνομικά τμήματα που δημιουργήθηκαν ενώ έχουν αυξημένη εδαφική αρμοδιότητα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.
Όπως αναφέρθηκε το προσωπικό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νομού ενώ τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι πλέον οι αστυνομικοί δεν θα μπορούν να κοιτάξουν τους πολίτες στα μάτια καθώς δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα αιτήματα τους ενώ προέβλεψαν ότι θα υπάρξει αύξηση της εγκληματικότητας.
Το νέο τμήμα της Άμεσης Δράσης που δημιουργήθηκε είναι μείον 30 άτομα από όσα προβλεπόταν για να λειτουργήσει η υπηρεσία. Με μειωμένο προσωπικό λειτουργεί και το ΑΤ Χερσονήσου που έχει εδαφική αρμοδιότητα μέχρι τον Καρτερό αλλά και το Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.
Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι δεν υπάρχουν περιπολικά ούτε για δείγμα ενώ ο στόλος είναι ιδιαίτερα γερασμένος και δεν μπορεί να περάσει ούτε από ΚΤΕΟ ενώ δεν υπάρχουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα σε επίπεδο αναλώσιμων από καύσιμα και αλεξίσφαιρα μέχρι χαρτιά και γραφική ύλη. 
Όπως τόνισαν οι συνδικαλιστές η Κρήτη είναι ριγμένη από άποψης ενίσχυσης σε προσωπικό αφού δεν ήρθαν φέτος αστυνομικοί από άλλα μέρη τη χώρας ενώ τόνισαν ότι είναι αναγκαία η ανακατανομή του προσωπικού καθώς το Ηράκλειο έχει ανάγκη από 105 ακόμα αστυνομικούς.
 Παράλληλα όπως αναφέρθηκε από τους 700 αστυνομικούς που υπηρετούν πραγματικά 500 είναι σε γραφεία και 200 έξω έχοντας αυξημένες αρμοδιότητες ανάμεσα τους γήπεδα, δικαστήρια κ.α. 
cretalive.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια