Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μετονομάζουν πάρκο στο Παλαιό Φάληρο στη μνήμη Αρχιπυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον

Ένα πάρκο-παιδική χαρά του δήμου Παλαιού Φαλήρου θα έχει το όνομα του Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου, όπως διαβάζουμε σε μήνυμα που απέστειλε στο bloko.gr απόστρατος
πυροσβέστης: Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ύστερα από πολλές προσπάθειες μου (αν περιμέναμε από το Π.Σ.,...)ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια,και ύστερα από την αρχική  δέσμευση του αγαπητού Δημάρχου Π.Φαλήρου κ.Χατζηδακη,επιτέλους εγκρίθηκε η ονοματοδοσία πάρκου-παιδικής χαράς του εν λόγω Δήμου,σε Ήρωα Αρχιπυροσβεστη Ματθαίου Μαντζιου,που ως γνωστόν έχασε τη ζωή του,προσπαθώντας να κατασβεσει πυρκαγιά σε διαμέρισμα καθώς και να διασώσει άτομα εντός αυτού.
Θα αναμένω την ακριβή ημερομηνία της τελετής όπως με ενημέρωσαν από το γραφείο του,ώστε να ενημερώσω με τη σειρά μου διάφορους φορείς,Αρχές,πρόσωπα,κλπ.
Πιστεύω ως π.συναδελφος του,πως είχα την Ιερά υποχρέωση να προσπαθήσω για το αυτονόητο,απέναντι σε έναν αληθινό  Ηρωα που έχασε τη ζωή του για τον συνάνθρωπο,ούτως ώστε να παραμείνει άσβεστη η μνήμη του,αλλά και να μαθαίνουν,να διδάσκονται οι νεωτεροι,στο πέρασμα του χρόνου την αυτοθυσία και τον αλτρουισμό.
Δεν μένει,παρά να περιμένουμε και τον έτερο αξιότιμο Δήμαρχο  Καλλιθέας,να υλοποιήσει Παρόμοια ονοματοδοσία,αφού υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.
Ήδη σας ενημερώνω ότι έχει ήδη δοθεί η ονοματοδοσία και στον εν λόγω σταθμό,ύστερα από σχετικές συνεχείς ενέργειες μου προς Αρχές,φορείς,Υπουργείο,κλπ.
Σας επισυνάπτω σχετική αλληλογραφία.
Με εκτίμηση
Γ.Παναγιωτακόπουλος
Αν-κος Ε.Α. Πυροσβεστικού Σώματος,"συγγραφέας".
Καλλιθέα 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια