Ξέμεινε από καύσιμα το Δασαρχείο Πύργου

Το ένα μετά το άλλο τα Δασαρχεία σε όλη τη χώρα ξεμένουν από πιστώσεις ώστε να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Βασικές όπως τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα υπηρεσιακά οχήματα. Το προσωπικό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο έργο του έφτασε να χρησιμοποιεί τα προσωπικά του οχήματα.

Όπως εξήγησε ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και εξαιρετικά περιορισμένη σε θέμα οικονομικών πιστώσεων. «Τα καύσιμα τα οποία δόθηκαν στην υπηρεσία ήταν ελάχιστα με αποτέλεσμα τους τελευταίους 3 μήνες να μην υπάρχουν καύσιμα και να κινούμαστε με τα δικά μας οχήματα προκειμένου να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό καθώς διανύουμε την αντιπυρική περίοδο. Ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες να λυθεί το θέμα και να μπορέσουν και πάλι όλα τα οχήματα της υπηρεσίας να κινηθούν χωρίς πρόβλημα» είπε ο κ. Λάττας.

Παράλληλα εξήγησε πως φέτος γενικότερα, λόγω της αλλαγής των οικονομικών και της διαχείρισης των ενταλμάτων υπάρχει μία μεγάλη καθυστέρηση στην διανομή χρημάτων και αυτό αφορά όλους τους κωδικούς της υπηρεσίας, όπως επισκευές δεξαμενών, συντηρήσεις δρόμων, καθαρισμούς και γενικά δαπάνες της υπηρεσίας. «Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία κινητικότητα και ελπίζουμε ότι από τα μέσα του επόμενου μήνα να μπορέσει να καλυφθεί το κενό το οποίο δημιουργήθηκε τρεις μήνες τώρα» ανέφερε.

«Δυστυχώς πιστώσεις στην υπηρεσία μας έχουν να δοθούν από τον Οκτώβριο, με εξαίρεση κάποια λίγα χρήματα τα οποία δόθηκαν για καύσιμα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Είναι η μοναδική χρονιά που δεν έχουμε καθόλου πιστώσεις στην υπηρεσία μας και δουλεύουμε με δάνεια και με χορηγίες. Είναι πρωτοφανής η κατάσταση που ζούμε φέτος και ενόψει της ανάρτησης των δασικών χαρτών που οι απαιτήσεις των πολιτών ήταν πάρα πολύ μεγάλες, καθώς έχουν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης. Όπως είπα ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα και αναγκάζονται οι υπάλληλοι να κινούνται με τα δικά τους οχήματα προκειμένου να πάνε στην Φολόη, στο Πανόπουλο. Είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται με τα καύσιμα και τις λειτουργικές ανάγκες της υπηρεσίας μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λάττας.

πηγή: ilialive
_