Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάλεσμα της Κίνησης για την Εθνική 'Αμυνα

Κάλεσμα της Κίνησης για την 'Εθνική 'Αμυνα:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά με στόχο τη  λεγόμενη
«γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας»,  εμπλέκει  όλο και πιο βαθιά το λαό μας μέσα στους θανάσιμα επικίνδυνους  ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και  των μονοπωλιακών συμφερόντων που εκπροσωπούν.
Στα πλαίσια αυτών των ανταγωνισμών, μέσα στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο, έχουν συγκεντρωθεί πρωτοφανείς στρατιωτικές δυνάμεις, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη,  συνθέτοντας ένα επικίνδυνο τοπίο  γύρω απ’ τη χώρα μας που αρχίζει από την Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και φθάνει ως την Μέση και Εγγύτερη Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.
Μέσα σ’ αυτό το πολεμικό τοπίο καθημερινά η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα τις παραβάσεις και παραβιάσεις σε βάρος της χώρας μας, μπροστά σε ένα ΝΑΤΟ που σφυρίζει αδιάφορα, αφού δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των χωρών της συμμαχίας. Έτσι το ΝΑΤΟ ουσιαστικά αβαντάρει την Τουρκία, αποδεικνύοντας ότι κάθε άλλο, παρά «παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας» είναι, όπως θεωρείται από κάποιους. Το γεγονός αυτό ο λαός μας το γνωρίζει πολύ καλά και από την Κύπρο και από τη Γιουγκοσλαβία, περιπτώσεις για τις οποίες μεθοδεύτηκε η αλλαγή συνόρων και ο αιματηρός και καταστροφικός διαμελισμός τους από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ κατά περίπτωση.
Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στην καλύτερη περίπτωση εθελοτυφλεί, η χωρα συμμετέχει δραστήρια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Συμμετέχει άλλοτε έμμεσα παρέχοντας βάσεις, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, στην κυριολεξία «γη και ύδωρ» (τελευταία με την άσκηση  Noble Jump  στη Ρουμανία). Άλλοτε πάλι η χωρα συμμετέχει άμεσα, όπως για παράδειγμα αυτόν τον καιρό σε πάνω από 10 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Όλα αυτά, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για τη χώρα μας.
Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που επιβάλλει  πολιτικές αιματηρών περικοπών, συμφωνημένες με την ΕΕ και το ΔΝΤ για εξοικονόμηση 2% του ΑΕΠ και που για να το πέτυχει κυριολεκτικά τσακίζει  το λαό, ψαλιδίζοντας  μισθούς και συντάξεις, (σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων πάνω από 20 φορές τον τελευταίο καιρό), καταργεί ασφαλιστικά δικαιώματα  και  τον κοινωνικό χαρακτήρα της περίθαλψης και υγείας, που πετσοκόβει  επιδόματα ΑΜΕΑ, πολυτέκνων, ανεργίας, και καταργεί συντάξεις χηρείας, την ίδια ώρα εξασφαλίζει αβίαστα  για το υπουργείο άμυνας 4 δις κάθε χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως επιβάλλει η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.
Η ΚΕΘΑ πιστή στους αγώνες της ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού μας και πιστή στη στάση της ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ,
ΚΑΛΕΙ
τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τους φορείς και τις Ενώσεις τους να συμμετέχουν ενεργά και δυναμικά: 

1)      Στον ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ  ΞΕΣΗΚΩΜΟ
  • Στη Θεσσαλονίκη 13 Ιουνίου στο άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00 
  • Στην Αθήνα  15 Ιουνίου στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κοτζιά) στις 10:00
  • Στο Ρέθυμνο 21 Ιουνίου στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στις 10:30
Καθώς και 
2)      Στη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη 24 Ιουνίου στην πλατεία Αριστοτέλους στις 13:00.
 



12/6/2017
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια