Ξεσηκωμός και στο Αιτωλικό για την παραβατικότητα των Ρομά ( βίντεο)

Πρέπει να πάρουμε μέτρα μόνοι μας για να διαφυλάξουμε τις περιουσίες μας και τα παιδιά μας, λένε.

 

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία των κατοίκων στο Αιτωλικό για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. 
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι λένε οι κάτοικοι και πρέπει να πάρουμε μέτρα μόνοι μας για να διαφυλάξουμε τις περιουσίες μας και τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας λόγω των Ρομά που δεν φοβούνται τίποτα. Τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή που μένουν και κανείς δεν τους ελέγχει. Οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορούν να μας προστατέψουν.
Τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι έκαναν και προτάσεις.
Πρόταση να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες περιπολίας από τους ίδιους και μάλιστα να πληρώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους ώστε μαζί με την αστυνομία να περιπολούν στην πόλη. Να επισκεφτούν τον υπουργό και να ζητήσουν μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στο Αιτωλικό.
Την Παρασκευή 10 το πρωί θα κλείσουν την είσοδο στο Αιτωλικό σαν πρώτη διαμαρτυρία.
Ο δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του υπουργείου.Μια πρόταση του δημάρχου η οποία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της η πολιτική ηγεσία είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα να τους κόβουν τα επιδόματα. Είναι σίγουρα μια πρόταση πολύ σοβαρή που θα έχει αποτέλεσμα μιας και θα σκεφτεί πολύ καλά κάποιος πριν προβεί σε παραβατική ενέργεια αν ξέρει ότι θα χάσει τα επιδόματα.
onairnews.gr - masternews.gr
_