Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τόσκας για εκδήλωση ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια: "Πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα ξανασκεφθούν αυτά τα οποία συζητούμε τώρα"

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παραχώρησε απόψε συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Διαβάστε τί είπε ο Νίκος Τόσκας για τα Εξάρχεια και την εκδήλωση, που
διοργανώνει η ΠΟΑΣΥ στις 29 Ιουνίου:
Δημοσιογράφος : Τώρα έρχομαι και στο άλλο μεγάλο θέμα, για το οποίο έχει ξοδευτεί πολύ μελάνι, στο θέμα των Εξαρχείων. Κατηγορείται η κυβέρνησή σας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα αυτό κι ότι έχει αφήσει τα πράγματα να ξεχαρβαλωθούν, ακόμα περισσότερο από ό,τι ήδη ήταν, για παράδειγμα αυτό το ΚΕΠ των αναρχικών, εκεί στην πλατεία, παραμένει εκεί στημένο κ.λπ., κράτος εν κράτει. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν μια εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων -φαντάζομαι ότι ο συμβολισμός της εκδήλωσης είναι να καταδείξουν ότι δεν μπορούν να την κάνουν. Έτσι φαντάζομαι. Ότι δηλαδή η περιοχή είναι άβατο. Γιατί σας άκουσα να λέτε "τι νόημα έχει η εκδήλωση;". Για μένα έχει ένα νόημα. Έχει το νόημα να αποδειχθεί αν μπορούν οι αστυνομικοί, όπως οι αναρχικοί στήνουν το ΚΕΠ και κάνουν εκδηλώσεις, να κάνουν και οι αστυνομικοί εκδήλωση σε μία πλατεία, κεντρική μάλιστα πλατεία της Αθήνας.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου δεν θα συμφωνήσω και καταρχάς σε ό,τι αφορά τον στόχο των Εξαρχείων και μιλάω για στόχο προπαγανδιστικό εδώ και δύο χρόνια από πλευράς αντιπολίτευσης ένας στόχος, ο οποίος αναδεικνύεται, παρότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή…
Δημοσιογράφος: Μα τί να πει η Αντιπολίτευση. Και επί των δικών της ημερών τα ίδια συνέβαιναν.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω. Θα σας πω. Μα ακριβώς, ακριβώς.
Δημοσιογράφος: Τα ίδια συμβαίνουν όλα τα χρόνια. Αυτό όμως, ξαναλέω, το να επικαλείσθε ότι κάτι πήγαινε στραβά πριν δεν απαλλάσσει εσάς. Δε σας απαλλάσσει.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ναι. Προφανώς έχουμε κι εμείς δουλειά πολλή να κάνουμε ή θα έπρεπε να κάνουμε. Δεν το αρνούμαι αυτό, πλην όμως, παραβλέπουν συστηματικά ένα μέρος των Μ.Μ.Ε. και η αντιπολίτευση τις τεράστιες επιτυχίες ακόμα και μέσα στα Εξάρχεια, γιατί ποιος άλλος είχε κάνει εδώ και τριάντα χρόνια επιχειρήσεις αντιμετώπισης των κυκλωμάτων των ναρκωτικών μέσα στα Εξάρχεια, όπως η αλβανική μαφία που υπήρχε στην περιοχή και ρωτήστε τι γίνεται τώρα με τα ναρκωτικά. Υπάρχει μια κίνηση, όπως υπάρχει σε όλη την Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει το χονδρεμπόριο που υπήρχε. Από κει και πέρα μένουν πολλά πράγματα ακόμα να γίνουν σε αυτή την περιοχή.
Δημοσιογράφος: Πάντως κύριε Υπουργέ, κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν από τα Εξάρχεια στις γύρω γειτονιές, τρομοκρατούν, σπάνε, βάζουν φωτιές, είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις. Παρόλα αυτά, οι ομάδες αυτές, κάποιες ομάδες συνεχίζουν, μπορεί να μείωσαν, να τους υποχρεώσαμε να μειώσουν τη δράση τους, αλλά συνεχίζουν και θα συνεχίσουμε κι εμείς την προσπάθειά μας για να τους αντιμετωπίσουμε. Για το θέμα των αστυνομικών, όμως, για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω απαντήσεις, ξαναλέω, όπως είπα και χθες, ότι είναι επιπόλαια ενέργεια.
Και ξέρετε κάτι, το σώμα των Αστυνομικών είναι ένα σώμα κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, είναι εργαλείο του κράτους και δεν πρέπει να αναδειχθούν σαν εργαλείο επιβολής με αυτόνομο τρόπο της κοινωνικής ηρεμίας. Είναι εργαλείο του κράτους, είναι εργαλείο της οργανωμένης, της νόμιμης βίας, όπως λέγεται, όπως και ο Στρατός και επομένως θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα ξανασκεφθούν αυτά τα οποία συζητούμε τώρα.
Δημοσιογράφος: Μήπως είναι μία δήλωση που σημαίνει κατ’ ουσίαν… θα με συγχωρήσετε, αλλά εγώ θα σας προβοκάρω για να έχω την απάντησή σας.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ.
Δημοσιογράφος: Που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε την εκδήλωση των Αστυνομικών στα Εξάρχεια; Δηλαδή ότι εκεί είναι αυτόνομο κράτος τα Εξάρχεια και δεν μπορεί να γίνει εκδήλωση κανενός πλην των αναρχικών.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις όλοι οι πολίτες και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής. Αλλά η ενέργεια αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι εκ του πονηρού και θέλω να σημειώσω και την άμεση υποστήριξη της ενέργειας από τον κύριο Γεωργιάδη, οπότε μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα και εσείς και όλοι και για το τί συνδυασμοί μπορούν να γίνουν.
Δημοσιογράφος: Όλα αυτά, αυτά είναι οι κόντρες των κομμάτων. Οι άνθρωποι που ζουν στα Εξάρχεια και τις γύρω γειτονιές, διαμαρτύρονται ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο βίος τους έχει γίνει αβίωτος, όπως λέει ο λαός μας. Και καταστροφές στην περιουσία τους σημειώνονται κάθε τρεις και δύο και το να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους των Εξαρχείων είναι επικίνδυνο. Πρέπει να φοράει κράνος.
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εντάξει. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν προβλήματα. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος στα Εξάρχεια. Κάνουμε προσπάθειες. Αλλά ξέρετε κάτι;
B άζοντας μία μόνο εικόνα μπροστά μας - την εικόνα των Εξαρχείων και την εικόνα, την πολύ δυσκολότερη, της Δυτικής Αττικής - παραβλέπουμε την μεγάλη εικόνα της χώρας μας, η οποία είναι μια ασφαλής χώρα και στην οποία επικρατεί τάξη στο μεγαλύτερο σύνολο της χώρας. Και αν θέλετε συγκρίνουμε και με άλλες χώρες πολύ πιο προηγμένες και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια