Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τόσκας έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα στήριζαν την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ

Προ μηνών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διακήρυξε σε διάτορους και οξείς ήχους πως θα "καθαρίσει" τα Εξάρχεια σε ένα μήνα. Όμως κανείς δεν τον πίστεψε. Ούτε το
πιο αμετακίνητο θέσης ακόμη και σε απόσταση χιλιοστού ακροατήριο του.

Και μετά ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, η πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ. Ανεξαρτήτως εάν υπάρχει πολιτική ή και κομματική υπόσταση σε αυτή την κίνηση, που σε άλλη ανάλυση καταθέσαμε την άποψη μας πως μάλλον δεν υπάρχει υποβολέας ή υπομόχλιο, η πρωτοβουλία συνιστά πάλι κατά την άποψη μας, την καλύτερη ευκαιρία για ΣΥΡΙΖΑ και Τόσκα, ν' ακουμπήσουν επικοινωνιακά πάνω ακόμη και σε πολιτικά ώτα μη ακουόντων και να διεγείρουν το συντηρητικό ενδιαφέρον.

Καταρχήν, όλοι ή οι περισσότεροι αναγνωρίζουν, πως αν μη τί άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στα χρόνια της διακυβέρνησης ένα ανεκτίμητης αξίας αγαθό. Αυτό της κοινωνικής ειρήνης, γαλήνης και ομαλότητας. Ποιος άλλος κυβερνητικός σχηματισμός θα έπαιρνε τέτοια μέτρα και δεν θα καιγόταν η Αθήνα; Αυτοί μπορούν και μάλλον είναι οι μόνοι που το μπορούν.

Έτσι και στην περίπτωση των Εξαρχείων, είναι οι μόνοι που το μπορούν και αν το κάνουν θα έχουν πολιτικό και κοινωνικό κέρδος. Μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία. Η ρητορική της ΠΟΑΣΥ είναι στη σωστή κατεύθυνση. Σήκωσε μπαϊράκι, όχι απέναντι στις ιδέες, αλλά στις μαφίες. Μαφίες που συγκροτούνται από εμπόρους ναρκωτικών, εκβιαστές που καταδυναστεύουν την περιοχή και λαθρέμπορους σάρκας και τσιγάρων. Γιατί λοιπόν κάποιος πρέπει να τους προστατεύει ή να τους ανέχεται όλους αυτούς;

Αυτοί ενδύονται μανδύα "αναρχικού" χωρίς να είναι, καίγοντας τρόλει και παίζοντας κάθε Παραακευή και Σαββατόβραδα το παιχνίδι της φωτιάς, βγάζοντας από τη ρουτίνα της ανίας από μια πολύωρη ακίνητη θέση τους αστυνομικούς. Είναι αυτοί που συνιστούν στην ορολογία του νεολογισμού τους γνωστούς "μπαχαλάκηδες". Υποκρίνονται τους αναρχικούς χωρίς να είναι. Στελεχώνουν τις μαφίες και τον οπαδικό χουλιγκανισμό των ποδοσφαιρικών ομάδων κι εκμεταλλεύονται το άβατο για να δρουν ανενόχλητοι αποκομίζοντας κέρδη και υπόσταση, ενω από πουθενά αλλού δεν θα το μπορούσαν.

Είναι αυτοί που εκδιώκουν κάθε τόσο με πογκρόμ, ακόμη και με ένοπλες υποθέσεις οι γνήσιοι παραδοσιακοί αναρχικοί όπως του κινήματος "Ρουβίκωνα", αλλά δεν μπορούν πλέον να τους εκριζώσουν. Αυξάνονται και βλασταίνουν όπως ένα φαγαιδενικό καρκινωματικό απόστημα πολλαπλών μεταστάσεων, που δεν μπορεί να ξηλωθεί. Γι αυτό και οι γνήσιοι, παραδοσιακοί ιδεολόγοι του αναρχικού χώρου, δεν έχουν αφορίσει ρητά και κατηγορηματικά την αστυνομική εκδήλωση. Γιατί και οι ίδιοι ασπάζονται το συνθημα περί της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και όχι ναρκωτικών και ανθρώπων. Άλλωστε είναι μια ευκαιρία για εαυτούς και αλλήλους ώστε να συμμαχήσουν έστω και συγκυριακά πάνω στη συναντίληψη. Στην κοινή μάχη κατά των ναρκωτικών ακόμη κι όταν αυτή,  "την πουλάνε οι μπάτσοι".

Για όλους αυτούς τους λόγους, πολιτικά και κοινωνικά, ΣΥΡΙΖΑ και Τόσκας θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που έβγαζαν ανακοίνωση στήριξης της πρωτοβουλίας. Επειδή ακριβώς και μπορούν και θα βγάλουν πολιτικό όφελος. Οι άλλοι απλώς υποτονθορύζουν ανεμώλια έπη που ούτε και οι ίδιοι τα πιστεύουν όταν τα; διατυπώνουν. Και ο κόσμος αυτό το ξέρει.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια