Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ για την αίτηση συμμόρφωσης του 50% των αναδρομικών του Σ.τ.Ε.

Ενημέρωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:


Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ ενημερώνει τα μέλη της ότι με την υπ’ αριθμ. 1126/2016 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδόθηκε κατόπιν της ασκηθείσης από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ αίτησης ακύρωσης, κρίθηκε ότι ο Ν.4307/2014 για την καταβολή του 50% των δικαιούμενων αναδρομικών αποδοχών ενεργείας των Στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι αντισυνταγματικός.
Την απόφαση αυτή επιδώσαμε αμέσως μετά την καθαρογραφή της, ήτοι στις 29-8-2016, τόσο στους Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργό Οικονομικών όσο και στον κ. Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, αιτούμενοι να συμμορφωθούν με το διατακτικό της ειρημένης απόφασης σεβόμενοι το περιεχόμενο της.
Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα, και παρά τις συνεχείς προσωπικές επαφές και προφορικές οχλήσεις μας, δεν έχει επιστραφεί το 100% των δικαιούμενων αναδρομικών στα Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις επερχόμενες νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια μας οδηγεί αναγκαστικά στην κατάθεση αίτησης συμμόρφωσης στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων των μελών μας.
Η Ομοσπονδία πιστή στις διακηρύξεις της για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών της αγωνίζεται συνεχώς, ανεξάρτητη από κηδεμονίες και ανιδιοτελώς.
Ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τονίζουμε ότι οφείλουμε όλοι να παραμένουμε σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα σε κοινή γραμμή με τις Ομοσπονδίες των Σ.Α, ενώ επίσης διαβεβαιώνουμε τα μέλη μας ότι διεκδικούμε ανελλιπώς την τήρηση της νομιμότητας που θα επικρατήσει μόνο με την πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που μας δικαιώνουν.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος                 ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια