Λέσβος: Σε ξενοδοχεία οι σεισμόπληκτοι, 246 σπίτια μη κατοικήσιμα

Σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν οι διαμένοντες στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός, προκειμένου να φιλοξενήσει τους
σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Ο καταυλισμός, ο οποίος από την Τρίτη δεν λειτουργεί, φιλοξένησε το βράδυ της 12ης Ιουνίου συνολικά 60 άτομα.

Όπως σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία έχουν εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, για 15 ημέρες.

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου. Οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Βρισάς μένουν σε ιδιοκτησίες τους στην περιοχή των Βατερών ή φιλοξενούνται από συγγενείς τους στο άλλο νησί.

Σήμερα, Τετάρτη, εθελοντές μετά από επαφή με τον Δήμο Λέσβου επισκέφθηκαν όλα τα ξενοδοχεία και διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους σεισμόπληκτους.

Επιτροπή καταγραφής ζημιών σε επιχειρήσεις

Στη συγκρότηση επιτροπής εκτίμησης και καταγραφής ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις και χώρους επιχειρήσεων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λέσβου που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 12ης Ιουνίου προέβη η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου.

Έργο της Επιτροπής είναι η άμεση εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε επαγγελματικούς χώρους, μηχανικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες. Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν μάλιστα το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο τηλέφωνο 2251352115.

Ας σημειωθεί ότι η περιφερειάρχης, με αίτημά της στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ζήτησε τη διάθεση προσωπικού του ΓΕΣ με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού, για να συνδράμει στο έργο της καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες περιοχές στελεχώνοντας τις αντίστοιχες επιτροπές.

Μέχρι στιγμής 246 σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου από τις μέχρι στιγμή αυτοψίες. Αλλα 337 κτίσματα κρίθηκαν κατοικήσιμα.


tovima.gr
_