Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών προς βουλευτές για την ψήφιση του νομοσχεδίου


Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με αφορμή την επικείμενη προώθηση και ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νέων δυσμενών διατάξεων για τους ενστόλους, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων, ενημερώνει τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου της περιφέρειάς μας (Α’ & B’ Αθήνας) για τα παρακάτω:

Τα τελευταία εφτά μνημονιακά χρόνια οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι δανειστές – εταίροι στη Χώρα μας, με την  ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, έχει συρρικνώσει το οικονομικό επίπεδο των εργαζόμενων Αστυνομικών, εξαθλιώνοντας ταυτόχρονα και το βιοτικό τους επίπεδο.

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνούς των ζητημάτων δημοκρατίας και προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατάθεση τροπολογίας-ρύθμισης αναφορικά με το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, στην επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, μας δόθηκε το γενικό περίγραμμα του μισθολογίου μας (βασικές αρχές και φιλοσοφία σύνταξης), χωρίς αριθμούς και οικονομικές μελέτες. Μας γνωρίστηκε μόνον η περικοπή συγκεκριμένης αποζημίωσης που πλήττει όλο το ένστολο προσωπικό και δεν καλύπτεται από καμία «προσωπική διαφορά», καίτοι οι διατάξεις του ν.4336/2015 όριζαν ότι ο εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων θα επιφέρει ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ ορίζουν ότι σε περίπτωση σύνταξης νέου μισθολογίου θα πρέπει οι αποδοχές να μην είναι λιγότερες από αυτές του 2012.

 

 

 

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι, εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, παρότι επανειλημμένως είχαμε ζητήσει σε συναντήσεις, τόσο με το Υπουργείο Οικονομικών όσο και με το Υπουργείο μας, να μας γνωρίσουν εγκαίρως τα υπό επεξεργασία σχέδια για να καταθέσουμε απόψεις και να αναδείξουμε τα προβλήματα του Κλάδου μας, ουδέποτε μας δόθηκαν καίτοι εισπράτταμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού από την πλευρά της Κυβέρνησης, δε θα υπάρξει αιφνιδιασμός και θα μας δοθεί ο χρόνος για κατάθεση απόψεων και διαβούλευση.

Επίσης, σας θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, δημόσια ανακοίνωσε τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων με τη μορφή σχεδίου νόμου, χωρίς και πάλι να γίνεται καμία αναφορά στα ειδικά μισθολόγια.

Εμείς οι αστυνομικοί αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα και είμαστε αποδέκτες, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, όλων των δυσβάστακτων μέτρων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία επτά (7) Μνημονιακά έτη με στόχο την έξοδο από την κρίση, αλλά ο εμπαιγμός και η έλλειψη βασικών δημοκρατικών αρχών από πλευράς της Κυβέρνησης ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

 

-Επειδή οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο και συνάμα επικίνδυνο Τομέα της Προστασίας & Ασφάλειας του Πολίτη, δεν αποτελούν Β΄ και Γ’ κατηγορίας πολίτες αυτής της χώρας.

-Επειδή προκύπτει ξεκάθαρα, από πλευράς συγκεκριμένων Υπουργείων, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που συντελέστηκε εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

-Επειδή έχουν δικαίωμα στο διάλογο και στη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου τους οι εργαζόμενοι για τους οποίους συντάσσεται, πόσο μάλλον αυτοί που θεσμικά αποτελούν τους εκπροσώπους των και εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα αυτών.

Παρακαλούμε όπως, μέσω των ενεργειών σας, αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, ενώ σε περίπτωση παραμονής της, να ληφθεί χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία με στόχο την καταψήφισή της.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

 

Σας καλούμε να στηρίξετε τα δίκαια αιτήματά μας και να μην ψηφίσετε μέτρα που εξαϋλώνουν περαιτέρω τα εισοδήματά μας.

Πείτε:

Όχι στη τροπολογία που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όχι σε νέες περικοπές που δρομολογούνται με το πρόσχημα τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων.

Ναι επιτέλους στην άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που μας δικαιώνουν.

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -

                 Πρόεδρος                                                                    Γεν. Γραμματέας

 

                                             

   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                   ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 _